Na afloop was er een heuse persconferentie.

Verlies Avanti na dramatische wedstrijd

Sport 111 keer gelezen

Pijnacker - Na een voorsprong van vier doelpunten vlak voor rust (17-13) geeft Avanti de wedstrijd volledig uit handen. Avanti komt niet meer in de buurt van de korf en tegenstander Rust Roest loopt uit naar een voorsprong van zeven doelpunten. Met 23-28 neemt Rust Roest de belangrijke punten mee naar Eindhoven.

In de eerste helft scoren de Avantiheren er lustig op los. Uit alle standen wordt raakgeschoten. In de tweede helft lukt echter niets meer. De korf wordt nauwelijks nog gevonden. Daarbij is er veel pech met schoten die net uit de korf draaien.

Tegenstander Rust Roest blijft echter rustig door scoren, met name het dameskwartet, en kan uitlopen naar een comfortabele voorsprong. Pas na negen scores op rij van Rust Roest is het David Post die van afstand voor Avanti de korf weer vind. Maar het is dan al veel te laat.

"Een wedstrijd, prima geleid door scheidsrechter Van Loon, die we snel moeten vergeten. Volgende week naar Veo waar, om boven de degradatielijn te blijven, zeker punten gehaald moeten worden", aldus de trainer.

Doelpunten: D? Post, David Post,Colin van der Zanden (5), Ronald Struijk (4) , Maaike Hazenkamp, Iris Westhoven. Kitty vd Ende en Cherrel Tonkes.

Sponsors

Na afloop van de wedstrijd werd er een persconferentie georganiseerd door de sponsorcommissie van Avanti. Deze persconferentie had als voornaamste doel sponsors en leden te informeren over de NKD. De NKD staat voor Nationale Korfbal Dag. Dit NKD wordt 18 juni a.s. gespeeld bij Avanti.

Deze dag zullen de nationale kampioenschappen voor C- en B-pupillen, A-junioren en senioren gespeeld worden. Daarnaast zullen er diverse andere activiteiten plaats vinden zoals beachkorfbal en de Nederlandse kampioenschappen schoolkorfbal. Om deze dag te kunnen organiseren heeft de sponsorcommissie een Club van 25 opgericht. Leden en sponsors kunnen lid worden van deze club voor een bedrag van ? 25,00. Bij de lancering van deze club van 25 werden zaterdag al 67 leden ingeschreven.

Tijdens de drukbezochte persconferentie in het clubhuis van Avanti gaf aanvoerder D? Post van Avanti complimenten aan het trouwe Avantipubliek, dat toch altijd weer voor volle tribunes zorgt.

De scheidsrechter, de heer Van Loon complimenteerde Avanti met de geweldige accommodatie en Erik Luijk, de aanvoerder van Rust Roest, werd spontaan lid van de club van 25. Al met al een gezellige en geslaagde persconferentie, na een teleurstellend verlopen wedstrijd.