Afbeelding

Actuele stand van zaken wegwerkzaamheden

Verkeer 214 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - In samenwerking met de gemeente Pijnacker-Nootdorp, brengen wij een uitgebreide update over de verkeerswerkzaamheden met betrekking tot de grote projecten op doorgaande wegen in de gemeente. Een overzicht.

De werkzaamheden op de Europalaan zijn na de vorstperiode weer gestart. Als alles volgens planning verloopt zal de Europalaan vanaf 10 maart helemaal klaar zijn. Alleen het afwerken van de bermen en het groen volgt daarna nog. Een opsomming van de werkzaamheden de komende periode:

? Maandag 24 januari wordt op het Spaerwoude (evenwijdig aan de Europalaan) het trottoir aangelegd.

? In de avond van woensdag 26 januari wordt de inrit van het Spaerwoudeop de Europalaan definitief aangelegd. Hiervoor is de inrit Spaerwoude vanaf de Kerkweg afgesloten voor doorgaand verkeer vanaf 20.00 uur. Door dit in een avond/nacht uit te voeren geeft het de minste overlast. Het parkeerterrein blijft bereikbaar vanaf de Kerkweg. Verkeer op de Kerkweg wordt via het Emmapark richting de Julianalaan geleid.

? Vanaf maandag 7 februari wordt de rotonde Korteweg weer afgesloten. De bypass wordt weer in werking gesteld, met verkeerslichten. Ook de Korteweg zelf is dan afgesloten. Dit duurt tot en met 22 februari, dan wordt de rotonde helemaal geasfalteerd.

? Vanaf maandag 28 februari wordt het Spearwoude weer afgesloten om daar het straatwerk te maken in de rijbaan. Om schade door verkeer te voorkomen wordt de straat afgesloten.

? Op maandag 7 maart worden de (zwarte) asfalt-onderlagen aangebracht op de fietspaden op die plaatsen waar dat nog niet is gebeurd. Daarnaast leggen we al zoveel mogelijk rode deklagen aan op de Europalaan.

? In de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 maart is er weer een nachtelijke afsluiting van de rotondes Oranjelaan en Westlaan. In deze nacht worden de rode deklagen op de fietspaden aangebracht en alle belijning op de rotondes. Omdat het asfalt en de belijning moet uitharden is het niet mogelijk dit overdag in het verkeer te doen.

? Op woensdag 9 maart worden de laatste rode deklagen aangebracht op de fietspaden aan de Europalaan en op de rotonde Korteweg. Hierdoor zal de Korteweg die dag een paar uur niet bereikbaar zijn. Het verkeer wordt met verkeerslichten over de rotonde geleid.

Oostlaan

Zoals eerder vermeld in Telstar, is de Oostlaan afgesloten van 31 januari tot 4 februari voor het trekken van de damwanden. In april start de lange afsluiting voor de bouw van de ingang van de parkeergarage. Meer informatie en een plattegrond van de verkeerssituatie tijdens het verwijderen van de damwand vindt u hier.

Afstemming werkzaamheden

Door de planningen van de werkzaamheden aan de Europalaan en de Oostlaan op elkaar af te stemmen probeert de gemeente de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant