Presteren met plezier

Sport 51 keer gelezen

Pijnacker - DHC-er Erwin van Baarle houdt op maandag 31 januari 2011 vanaf 20.00 uur in het clubhuis van DSVP een presentatie over het coachen van pupillen. Dit doet hij vanuit de vraagstelling: gaan kinderen beter voetballen van onophoudelijke kritiek?

Wie op zaterdagochtend wel eens langs de lijn staat om voetballende kinderen aan te moedigen of te coachen zal zeker het volgende beeld herkennen: langs de lijn staande vaders, moeders, opa?s, oma?s, coaches en anderen die in woord en gebaar, soms schreeuwend en scheldend, af en toe zelfs dreigend, de beste stuurlui aan wal uithangen.

Sinds Erwin enkele jaren geleden jeugdteams is gaan coachen weet hij zeker dat alsmaar bekritiseren niet werkt. Als coach paste hij met groot succes werkwijzen en opvattingen toe die hij ontwikkelde in zijn professionele bestaan als coach en trainer van volwassenen. Zonder het presteren als uitgangspunt te hebben werden zijn teams ?winning teams?. Van Baarle vindt dat voetballende kinderen allereerst plezier moeten hebben. Hun prestaties verbeteren als je juist hun sterke punten benadrukt.

Boek

In zijn technische en tactische lessen staan pingelen en spelvreugde voorop. Zijn ervaringen heeft hij vastgelegd in het boek ?Presteren met plezier? dat tal van tips voor jeugdvoetbalcoaches bevat. Al met al zijn er genoeg aanknopingspunten voor een levendige discussie en een leerzame avond. Dat bleek ook drie jaar geleden, toen Erwin met een groot aantal DSVP-leiders en ?coaches over hetzelfde onderwerp in gesprek ging. De presentatie is toegankelijk voor alle ge?nteresseerden, ook van buiten DSVP.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant