Jan Robroeks op de uitkijk.

Handbalheren verslappen

Sport 51 keer gelezen

Schiedam - Na een periode met zeer goede resultaten in de zaalcompetitie heeft de herenselectie van Oliveo Handbal de afgelopen week teleurstellende nederlagen te verduren gekregen.

Donderdag 13 januari verloor Heren 1 verrassend in de strijd om de Jan Alma Cup van Ventura 3 uit Schiedam. Na een flitsende start met een voorsprong van 0-4 gaf de ploeg uit Pijnacker - vorig seizoen nog verliezend finalist in de bekercompetitie - het initiatief geheel uit handen en daarmee wist het geroutineerde Ventura wel raad. Via 6-6 raakte Oliveo het spoor geheel bijster en al bij de rust leek de wedstrijd beslist in Schiedams voordeel (13-7). Ook in de tweede helft bleef de ploeg uit Pijnacker ver onder zijn normale niveau; geen enkele speler kon het team op gang krijgen. Oliveo moest toezien hoe het aan alle kanten voorbij gelopen werd en droop af met een beschamende 28-17 nederlaag!

Kansloos tegen titelkandidaat

Den Haag - Zaterdagavond 15 januari begon Oliveo aan de terugwedstrijden van de tot nu toe naar wens verlopende zaalcompetitie in de Regioklasse. In Den Haag bond het de strijd aan met titelkandidaat SOS Kwieksport. De thuiswedstrijd ging verloren met 21-31, dus dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, stond al van tevoren vast. Toen verraste Oliveo de Hagenaars in het eerste kwartier. Nu was het de ploeg uit Den Haag die uitstekend aan de wedstrijd begon en Oliveo geen enkele kans gaf.

Na twee nederlagen was Kwieksport gebrand op een overwinning en de thuisploeg stelde deze eigenlijk al binnen een kwartier veilig met de voorsprong van 11-3. Met een mix van prima handbal en fysieke kwaliteiten zette het Oliveo zowel aanvallend als verdedigend zwaar onder druk en de ploeg uit Pijnacker erkende (te) snel zijn meerdere aan de thuisploeg. Na het ?Haags kwartiertje? herstelde Oliveo zich weliswaar wat, maar het kon het verschil niet kleiner maken, waardoor er gerust werd met 18-10.

Ook in de tweede helft lukte het de Pijnackerse ploeg niet om het spel naar de hand te zetten. Aanvallend speelde Oliveo te weinig direct naar het doel en de spelers leden teveel balverlies om echt gevaarlijk te worden. De kansen die ze kregen, benutten ze ook niet voldoende. Zo miste de ploeg deze wedstrijd maar liefst vier strafworpen. Hoewel Oliveo er van alles aan deed, kon het niet voorkomen dat Kwieksport de marge kon vergroten tot de uiteindelijke overwinning van 36-23.

Met twee fikse nederlagen binnen een week is het team van trainer/coach Andr? de Waal weer met beide beentjes op de grond gezet. Het zal de komende periode weer alle zeilen bij moeten zetten om niet verder af te glijden. Vooralsnog heeft de ploeg nog een veilige marge opgebouwd om niet in degradatiezorgen te geraken, maar de ploeg zal niet verder kunnen verslappen.

Zaterdagavond 22 januari speelt Heren 1 thuis tegen Hellas 3. De wedstrijd begint om 20.15 uur in de ballonhal aan de Monnikenweg. Emmanuel Kras van Adrichem is welp van de week. Meer via: www.oliveohandbal.nl. Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.