De Bemmeltjes speelden een sterke wedstrijd.

Handbalheren verrassen weer

Sport 27 keer gelezen

Schiedam - Op de eerste competitiedag van 2011 hebben de heren van Oliveo Handbal direct hun visitekaartje afgegeven. Na een uitstekende reeks in de laatste zes competitiewedstrijden met negen behaalde punten, pakte de ploeg uit Pijnacker in Schiedam weer de draad op.

De wedstrijd ging tegen het naar promotie lonkende DWS. De korte kerststop bleek geen invloed gehad te hebben op het spel van Oliveo. Tegen de topper in de regioklasse speelde het met veel zelfvertrouwen en het was in de eerste helft de bovenliggende partij. Vooral in het tweede kwartier speelde Oliveo uitstekend handbal, waardoor het na een 11-11 stand een voorsprong kon nemen van 11-15.

Mede dankzij het uitstekende cirkelwerk van Roel de Jong, goed voor zeven treffers, kregen de opbouwspelers veel vrijheid, waarvan topschutter Dennis van Bemmelen goed wist te profiteren. In de slotfase wist de ploeg de voorsprong te consolideren, waardoor Oliveo met 17-21 de rust wist te halen.

Na rust tapte DWS uit een ander vaatje. Het was overgestapt op een 5:1-dekking en gaf weinig ruimte weg op de cirkel. Daarnaast werden de opbouwers snel ?aangepakt?, waardoor het goede aanvalsspel uit de eerste helft verdween. Zonder bewegende spelers werden te weinig kansen gecre?erd, waardoor Oliveo maar moeilijk het doel wist te vinden. Ook in aanvallende zin pakte de thuisploeg de zaken anders aan. Met name de inbreng van de nummer 10 bracht Oliveo veelvuldig in de problemen, terwijl het centrum van de verdediging (te) vaak geklopt werd door inlopende hoekspelers.

Al na vijf minuten was de stand 22-22 en ontstond er een spannende en gelijkopgaande wedstrijd. Na 25-25 kwam DWS voor het eerst op voorsprong (27-25). Met een aanvallende tactische omzetting lukte het Oliveo de stand weer om te buigen. Vanuit de linkerhoek kon Jan Robroeks twee keer scoren, waarna Roel de Jong Oliveo weer op voorsprong bracht (27-28).

Het gebrek aan doelkansen bracht Oliveo opnieuw in de problemen. Met nog enkele minuten op de klok leidde DWS andermaal met twee treffers (32-30). De bezoekers schakelden over naar een offensievere dekkingsvorm om sneller in balbezit te komen. Deze omzetting pakte goed uit. DWS verspeelde twee keer de bal, waarna eerst junior Mike van Bemmelen het net wist te vinden en tenslotte tekende Danny Ruigrok voor de 32-32. Ook de laatste aanval was nog voor Oliveo, maar het lukte helaas niet om deze te verzilveren.

Donderdag 13 januari speelt de herenselectie de tweede ronde om de Jan Alma Cup. De strijd gaat dit keer tegen Ventura 3. De wedstrijd begint om 21.30 in Schiedam. Zaterdag 15 januari speelt Heren 1 om 20.30 uur in Den Haag tegen het sterke Kwieksport dat tweede staat in de Regioklasse. Meer informatie via: www.oliveohandbal.nl