Demi zoekt cirkelspeelster Shanna.

Handbaldames missen overtuiging

Sport 16 keer gelezen

Pijnacker - Na een lange rustperiode - op 27 november hadden de handbaldames van Oliveo hun laatste wedstrijd gespeeld - kwam zaterdagavond 8 januari Foreholte uit Voorhout op bezoek.

Dit team staat een punt voor op Oliveo, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Met de overstap van Suzan van Hoeve van Dames A1 naar de selectie en de aanvulling uit Dames 2 en Dames 3 werd de strijd aangebonden met het doel de punten in huis te houden.

De eerste helft begonnen de Oliveodames voortvarend. Het eerste schot op doel was van Demi van Doorn na een aangever van Sophie de Jong. Foreholte opende echter de score. Al snel kwam er een antwoord van Ingrid Bruinen, 1-1. Demi scoorde daarna wel en Lisette Ruigrok knalde hem hard op de lat. Sophie wist te scoren vanuit een strafworp, wat Foreholte niet lukte. Het team uit Voorhout had in het begin moeite het doel te vinden en Danique van Lokven stond in die periode goed te keepen. Na tien minuten was de stand 4-1.

Maar in plaats van door te zetten, verloor Oliveo de concentratie en kwam Foreholte al snel terug naar een gelijke stand. Helaas lukte het Sophie niet meer uit een strafworp te scoren. Shanna Nemethy werd flink aangepakt op de cirkel, maar kon nog wel tweemaal scoren. Het ging in het laatste gedeelte van de eerste helft redelijk gelijk op. Helaas kon Oliveo een voorsprong van drie punten niet vasthouden en de ruststand was 10-10.

Coach Henny van Bemmelen had in de rust genoeg te melden. Hij miste onder andere de overtuiging in het spel. Er moest compacter gespeeld worden om geen gaten te cre?ren in de verdediging. Hij adviseerde gebruik te maken van het creatieve spel van Oliveo.

De tweede helft begon Foreholte aanvallend sterk. Danique had een aantal reddingen, maar het lukte Foreholte tot twee punten uit te lopen door strafworpen. Sanne van der Ende en Monique van Winden scoorden beiden vanuit de hoek. Na tien minuten stond Foreholte nog steeds twee punten voor, maar daarna ging de strijd gelijk op. Foreholte kreeg drie strafworpen en kon zo bijblijven. Esther Hogervorst was deze periode aanvallend sterk waardoor ze kon scoren. Ester van Reeuwijk verraste vriend en vijand met een afstandsschot. De strijd ging nog steeds gelijk op.

Ingrid maakte de stand 18-18 na daarvoor meerder keren gemist te hebben. Vlak voor het einde scoorde Demi 19-20. Coach Bemmel wilde in de laatste minuut een-man-op-man verdediging wat helaas tot een tegendoelpunt leidde. Het werd 19-21 onder toeziend oog van Welp van de Week Indy Goris die genoten had van de toch wel spannende wedstrijd. Scorers: Shanna 5, Sophie 4, Demi 3,Ingrid 2, Sanne 2, Ester 1, Monique 1 en Esther 1

Dames 1 speelt zaterdagavond 15 januari een thuiswedstrijd tegen ODIS 2. De wedstrijd begint om 19.00 uur in de ballonhal. Eline van Dalen heeft dan de eer de Welp van de Week te zijn. Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.