Chiel Rotscheid op weg naar het Quintusdoel.
Chiel Rotscheid op weg naar het Quintusdoel.

Handbalheren zetten alle zeilen bij

Sport 24 keer gelezen

Den Haag - Woensdagavond 14 september oefende de herenselectie van Oliveo Handbal in Den Haag tegen Hellas 3. De herenselectie debuteerde in het nieuwe Oliveotenue dat afgelopen week uitgedeeld is aan de leden.

Vorig seizoen was het geroutineerde Hellas steeds de meerdere van het jonge Oliveo. Deze oefenwedstrijd speelde Oliveo met een zeer open verdediging. Enerzijds om weer gewend te raken aan deze offensieve spelvorm, anderzijds om de fysiek sterke tegenstander op afstand te houden van het Oliveodoel. Dit laatste was echt nodig, want de spelers uit Pijnacker werden telkens omver gelopen en ze hadden hun handen vol aan de op snelheid opkomende Hellasspelers. Daar waar de samenwerking goed uitviel, zag Oliveo kans de schade beperkt te houden. Was de samenwerking minder, dan verloor Oliveo al snel de persoonlijke duels.

Gaandeweg de wedstrijd kreeg het team van coach André de Waal het makkelijker, omdat het sneller ging spelen en meer zonder bal ging lopen. De opdracht om alle aanvallen vanuit een spelpatroon te beginnen, werd niet altijd even goed uitgevoerd. Hoewel Oliveo het moeilijk had, bleef het toch aardig in het spoor van Hellas. Na dertien minuten was de stand 7-3, maar tien minuten later was deze 13-13. Aan het einde van de eerste helft bleef de thuisploeg toch aan de goede kant van de score, maar met de stand van 16-14 was het verschil klein.

Met junior Koen Franke in het doel begon Oliveo aan de tweede helft en al snel had de ploeg moeite om Hellas bij te houden. Slordig balverlies zorgde voor snel balbezit voor Hellas en de afwerking liet in het eerste deel te wensen over. Al snel keek de ploeg uit Pijnacker tegen een flinke achterstand aan van 26-19. Onder leiding van een goed spelende Silco Binkhorst en mede dankzij enkele knappe reddingen van Koen, lukte het halverwege om beter in het spel te komen. Vooral in de verdediging stond Oliveo zijn mannetje.

Met enkele fraaie onderscheppingen en dito breaks haakte Oliveo in het eindoffensief weer aan. Uiteraard zat winst er niet meer in, daarvoor was Hellas (nog) te sterk. Uiteindelijk kon het team tevreden terugkijken op de wedstrijd en viel de 34-30 nederlaag eigenlijk nog wel mee.

Zaterdag 17 september speelden de handbalheren thuis een driekamp tegen VZV en Baarn. Onder toezicht van lekker veel publiek won Oliveo beide duels. De damesselectie speelde zondag een oefentoernooi in Vlissingen. Heren A1 kwam thuis goed uit de verf tegen Quintus A2. Onder leiding van coach Frank Koole, speler van Dios, draait HA1 mee in de top van de tweede klasse.

Zaterdag 24 september speelt Heren 1 om 20.30 uur een oefenduel in Zevenbergen tegen Groene Ster. Zondag 25 september hervat H1 de competitie met de uitwedstrijd tegen HWC om 13.30 in Vlaardingen. Dames 1 speelt om 12.20 uur uit tegen Conventus in Zwijndrecht. Meer informatie via www.oliveohandbal.nl. Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant