Afbeelding

Een stukje geschiedenis opgerakeld (1)

Actueel 91 keer gelezen

Pijnacker - Enige tijd geleden kreeg het Historisch Informatie Punt in de bibliotheek van Pijnacker de vraag wat wij wisten over een actiegroep met de naam Pijnacker helpt Echt.

“Wij moesten het antwoord schuldig blijven maar beloofden onderzoek te doen. Dankzij Pim en Riny Hoogerdijk kan de vraag nu beantwoord worden”, meldt Mieke van der Kuij.

Bevrijd maar verwoest

Tijdens de bevrijding door de Engelsen op 22 januari 1945 werd het dorp Echt praktisch geheel verwoest. Het was een moeilijke tijd voor de inwoners. Na de Tweede Wereldoorlog, in november 1946, kwamen met name de Pijnackerse tuinders in actie deze getroffen gemeente te hulp te schieten. Men zamelde tuindersglas in, ging daarmee richting Echt en herstelde zo goed en zo kwaad als het ging ramen van gebouwen en woningen. Er blijken van deze ‘glasactie’ zelfs foto’s te zijn.

Vragen?

Mocht u ook worstelen met vragen uit het verleden van Pijnacker? Wij gaan voor u op zoek en wellicht kunnen wij u helpen. Mail Mieke van der Kuij van het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker via mvanderkuij@tiscali.nl of bel 015 - 3694662.

Een stukje geschiedenis opgerakeld (2)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant