Politie: aangifte op afspraak

Regio 150 keer gelezen

Regio - Met ingang van 1 september aanstaande voert Politie Haaglanden korpsbreed aangifte op afspraak in. Hiermee wil het korps de wachttijden door de grote aanloop op de bureaus minimaliseren.

“Aangifte moeten doen omdat je slachtoffer van een strafbaar feit bent, is al vervelend genoeg. Het komt regelmatig voor dat er een wachttijd is wanneer iemand op het politiebureau aangifte wil komen doen”, zegt een woordvoerder. Als extra service naar de burger voert het korps daarom de mogelijkheid in om een afspraak te maken voor het doen van aangifte.

“Als burgers een afspraak hebben, hoeven zij niet meer achteraan in de wachtrij aan te sluiten, en worden dus met voorrang geholpen. Het blijft uiteraard ook gewoon mogelijk om voor een aangifte 'binnen te wandelen', maar dan moet wel rekening gehouden worden met een mogelijke wachttijd.

Openingstijden

Tegelijkertijd met de invoering aangifte op afspraak trekt Politie Haaglanden de publieksopeningstijden van de wijkbureaus gelijk. Het korps maakt hierbij onderscheid tussen politiebureaus met een ruimere openingstijd en de overige wijkbureaus. In de nieuwe situatie zijn de bureaus Zoetermeer, Jan Hendrikstraat, De Heemstraat, Delft, Zuiderpark, Westland en Scheveningen van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 22.00 uur geopend en op zondag van 09.00 tot 18.00 uur. De overige wijkbureaus zijn zeven dagen per week open van 09.00 tot 18.00 uur. De bureaus Rijswijk en Leidschendam/Voorburg zijn ook op donderdagavond open, omdat zij dicht bij een winkelcentrum met bovenlokale functie gelegen zijn.

24/7V

anzelfsprekend gelden deze openingstijden niet voor spoedeisende zaken. Via het noodnummer 112 en het algemene nummer 0900-8844 blijft Politie Haaglanden 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Toekomst

De verwachting is dat het aantal ‘klassieke’ publiekscontacten voor het doen van aangifte in de toekomst verder zal afnemen. Dit heeft naast het doen van aangifte op afspraak te maken met de mogelijkheden van het doen van aangifte via internet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant