Rookmelder bewijst zijn functie

Regio 20 keer gelezen

Den Haag- Maandagochtend omstreeks half vijf brak er brand uit in de kelder van een appartementencomplex aan de Weidevogellaan in Ypenburg. Twaalf personen zijn door het personeel van de ambulancedienst nagekeken.

Rond half vijf werd een bewoner van een appartementencomplex aan de Weidevogellaan wakker doordat de rookmelder in zijn appartement afging. Omdat hij wakker was, kon hij de rook in het appartement ruiken en hij belde daarop meteen de brandweer.

Bij aankomst zag de brandweer veel rook uit de parkeerkelder onder het appartementencomplex komen. Tastend door de dikke rook ontdekten de brandweermensen in de kelder van het complex een brand in de meterkast. Eenmaal gevonden, was de brand snel geblust en kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

Een aantal bewoners voelde zich tijdens het incident niet veilig in hun woning waarop de brandweer hen met behulp van een hoogwerker naar beneden heeft gebracht. Voor de zekerheid zijn de bewoners door het personeel van de toegesnelde ambulances nagekeken maar zij hoefden niet naar het ziekenhuis gebracht te worden.

De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met het ventileren van het complex. In de loop van de ochtend konden alle bewoners weer terugkeren naar hun appartement.

Rookmelders

Een rookmelder kan levens redden. Ongeveer de helft van alle woningbranden zijn namelijk branden waarbij het vuur smeult, zonder grote vlammen. Deze smeulbranden veroorzaken veel giftige rook en daardoor ook de meeste slachtoffers. Zorg daarom dat u in uw eigen woning zo'n rookmelder installeert en op tijd de batterijen vervangt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant