De damesselectie in Raamsdonksveer
De damesselectie in Raamsdonksveer

Handbalselecties goed van start

Sport 42 keer gelezen

Pijnacker - Het begin van het schooljaar luidt ook het begin van de handbaltrainingen bij Oliveo Handbal in. De beide selecties doen hier elk jaar een schepje bovenop ter voorbereiding op het seizoen.

Vrijdagavond 19 augustus begon het trainingsweekend voor de damesselectie met een zumbales. Het lukte de drieëntwintig dames en één heer de spiegels te laten beslaan in de Viergang. Enkelen bleven slapen bij Oliveo. Na een vroeg ontbijt begon de looptraining onder leiding van Sander van Driel in het Delftse Hout. Na de lunch in de kantine gaf trainer/coach Henny van Bemmelen nog een technische training.

HMC-toernooi

Raamsdonksveer - Zondag 21 augustus speelden zowel de dames- als de herenselectie een veldtoernooi in Raamsdonksveer. Het weer was droog, maar het was wel benauwd. De eerste wedstrijd tegen HMC 2 met Anita van der Toolen op doel won Dames 1 met 6-12. De tweede wedstrijd tegen HMC1 was een mindere wedstrijd, qua beleving en qua concentratie. De eerste helft ging nog wel gelijk op en eindigde met 4-4, maar de overwinning was voor het organiserende HMC met de eindstand van 8-11.

Voor aanvang van de derde wedstrijd tegen RHV uit Rijen toonden de Oliveodames de geleerde zumbapassen aan het publiek. De organisatie kon nu met recht zeggen dat het ‘een swingend toernooi’ was. Deze wedstrijd begon moeizaam. Shanna Nemethy opende de score, maar RHV had er snel een antwoord op met een tegendoelpunt en daarna een strafworp. Demi van Doorn nam na een valpartij revanche door de gelijkmaker. De strijd ging verder gelijk op. De concentratie werd wat minder door het benauwde weer, maar Oliveo hield grip op de wedstrijd door het snelle tikken en goed loopwerk, vooral van Laura Zuijdgeest, waar RHV geen antwoord op had. Met een eindstand van 15-12 kon coach Bemmel qua inzet dik tevreden zijn.

De laatste wedstrijd was tegen Westlandia uit de eigen regio. De opdracht was met drie punten verschil te winnen. Binnen de minuut scoorde Ingrid Bruinen na een mooie lange bal van Sophie de Jong. Keepster Danique van Lokven verrichtte de gehele wedstrijd goed keeperswerk. Westlandia speelde een fysiek pittig spelletje. Halverwege was de stand 6-8 voor Oliveo. De tweede helft lukte het Westlandia niet om gelijk te komen; het werd uiteindelijk 11-14 voor Oliveo. Helaas hadden de Oliveodames een minder doelsaldo dan Westlandia, zodat Oliveo op de tweede plaats eindigde.

Handbalheren winnen toernooi

De herenselectie van trainer/coach André de Waal toog naar Raamsdonksveer om wat speelritme op te doen. Heren 1 won met 15-16 van HMC, won met 15-12 van De Beuk, verloor met 13-11 van Artemis en speelde 16-16 gelijk tegen United Breda. Ondanks deze toch wat moeizame start eindigde Oliveo als eerste op het HMC-toernooi. Het was al met al een geslaagd weekend voor Oliveo dat met beide resultaten goed van start ging.

Zaterdag 27 augustus begint de handbalcompetitie voor de jeugd. Zondag speelt Dames 1 om 11.10 uur tegen Roda 1 in Rotterdam en Heren 1 neemt het om 12.20 uur op tegen Savosa in Barendrecht. Meer via www.oliveohandbal.nl.

Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant