Afbeelding

Het zesde Wout van Overdam Toernooi

Sport 65 keer gelezen

Pijnacker - Wout van Overdam was een Oliveaan in hart en nieren. Eerst als speler en keeper, later als trainer. Maar ook als kantinebeheerder-terreinknecht en nog veel meer was hij niet weg te denken bij de zebra’s.

Toen ruim zes jaar geleden de plannen voor een toernooi met beloftenteams uit het betaald voetbal ter sprake kwamen, was de naam voor dit toernooi al snel duidelijk. Als hommage aan de overleden clubman zou het toernooi zijn naam gaan dragen.

Het toernooi is feitelijk een vervolg op het 16-23-toernooi dat Oliveo aan het eind van het seizoen jaren lang hield. Dat is naar een hoger plan getild door Beloftenteams van betaald voetbal organisaties uit te nodigen. Die formule wordt nog steeds gehanteerd.

De eerste aflevering in 2006 was meteen een succes. Organisator Raymond van Wielink somt de tien deelnemende clubs van 2006 probleemloos op: “Behalve BVCB en Oliveo waren dat de beloftenteams van Excelsior Rotterdam, FC Den Bosch, NAC, NEC, RKC, Sparta, Stormvogels/Telstar en Volendam. Het bleek meteen een schot in de roos, het werd een groot succes dat voor herhaling vatbaar was.”

Van Wielink denkt met veel plezier terug aan de deelname van een team van Manchester United in 2009. “Dat was een heel spektakel. Wij zijn ook steeds bezig om wat dat betreft nog wat stapjes te maken. Een team van Ajax of Feyenoord bijvoorbeeld. Wie weet.”

Dit jaar nemen er op zaterdag 6 augustus acht clubs deel aan het Wout van Overdam toernooi. Dat zijn behalve Oliveo, ADO Den Haag, Vitesse/AGOVV en KVC Westerloo (poule A) en Sparta, Royal Antwerp, Beerschot AC en Support 015 (poule B). Support 015 is een team dat is samengesteld uit de betere spelers van clubs uit de regio. Drie van de acht deelnemende teams zijn afkomstig uit België.

> Van Wielink in gesprek met TelstarTV

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant