Afbeelding

Dagboek Telstar Open 2011

Sport 188 keer gelezen

Pijnacker - Op deze pagina zal de organisatie van het Telstar Open tennistoernooi elke dag een verslag schrijven met de laatste ontwikkelingen op en rondom de tennisbaan.

Het toernooi vindt deze week plaats op het terrein van de tennisvereniging Pijnacker, Sportlaan 3. Iedere dag kunt u genieten van top tennis, met vier-drie partijen op de baan. Iedereen is van harte welkom.

Openingsweekend zaterdag 9 zondag 10 juli

Het Telstar Open Toernooi van Tennis Vereniging Pijnacker is weer van start gegaan. Het weer hielp dit weekend mee om al heel veel leuke partijen te spelen en een gezellige sfeer op het park te creëren! We hebben nu alweer oude bekenden gezien van voorgaande jaren. Zo is Ilya Kneppelhout er weer bij.

Deze 14-jarige speelt mee in de HE4 en HE5. Hij wist in beide klasse al een ronde verder te komen! Ilonka van Driel en Olav de Roos, schoonmoeder en schoonzoon, spelen samen in de GD7 35+ en hebben hun eerste wedstrijd binnen getikt. Erik van Beek wist in de HE4 te winnen van Michel Rolvink, ook wel DJ Miesta. Hij zal vrijdagavond voor een super gezellige avond gaan zorgen tijdens de feestavond!

Zondag zijn er ook veel potjes gespeeld, waaronder een aantal hele lange en spannende! Humphrey Cijntjee en Aart Fransen hebben zo'n 3 uur op de baan gestaan! Uteindelijk wist Humprey met 4-6 7-6 6-3 te winnen.

> Foto's

Maandag 11 juli

Het was een spannende dag vol verwachtingen, want de zon scheen, het Beach Tennis Holland kwam naar Pijnacker en echtgenoten uit alle windstreken en Delft waren te gast op ons park. Vanmorgen begon de wedstrijdleiding al met het opbouwen van hét grote spektakel, niet te missen op baan 1, het Beach Tennis van Pura Vida Beach Tennis Holland. Deze hele week kan jong en oud elkaar uitdagen voor een bijzondere variant van het vertrouwde tennis. Gemiste kans als u het deze week niet even uitprobeert.

Aan het begin van de avond was er een spannende gemengd dubbel tussen Soeterbroek - vd Ploeg en Barendse – Barendse. Uiteindelijk gingen Soeterbroek en v.d. Ploeg er met de winst vandoor na een uitslag van 6-1 / 1-6 / 7-5. Jamie Jillissen heeft met haar 13-jarige leeftijd bewezen dat een goede gravel pot tennis niet afhangt van het aantal meegemaakte lentes. Bianca van Heyst ging strijdend ten onder en verloor van dit jonge gedreven meisje in drie spannende sets.

Het duo uit Delft, Stoute en v.d. Garde, met een titel bij Tanthof Open op hun naam, stond weergaloos te tennissen. De wedstrijdleiding heeft genoten van de inzet, spontaniteit en van het spelgenot dat deze twee teweeg brachten op baan 11. Helaas hebben zij het af moeten leggen tegen Kippen-Wubbensluis, een ervaren Pijnacker Open koppel, die net iets te sterk was. De heren dubbel in de hoogste categorie stond garant voor mooi tennis, onmogelijke ballen, terugstuiterende ballen in het net en veel smashes over de #. Het gemiddeld publiek klapt bij mooie ballen, maar bij een wedstrijd op dergelijk niveau zijn de meesten de weg kwijt. Er werd volop zeehond gedrag vertoond.

Kom allen kijken op ons park bij de plaatselijke en regionale helden. Als deze maandag de toon aangeeft van deze week, zullen we de parkeerplaatsen bij de voetbal alvast reserveren. Het was een gezellige en druk bezochte dag op het altijd stralende Telstar Pijnacker Open.

Kortom een dag vol emotie en verassingen met pleisters die meerdere doelen bevredigen, banen die lekker stoffig waren door de droogte, dames die de avondklok negeerden en de jeugd die niet weg te krijgen is van baan 1. Dit staat in elk geval garant voor een mooie week met ruimte voor nieuwe Hashtags op Twitter…

> Foto's

Dinsdag 12 juli

Na drie prachtige dagen, leek ook deze dag een geweldige dag te worden. De temperatuur was heerlijk buiten en ook het zonnetje scheen! Om vijf uur stonden er heel veel mooie potten op het program. Femke Paap kwam aan met een paars oog. Ondanks het dikke oog wist zij haar wedstrijd in de Dames enkel 4 te winnen van Bo Houweling. Maarten, onze ex-banenprikker, won zijn partij met 6-2 7-6 van Marco van Zutphen.

Helaas begon het om zes uur te miezeren. Al snel ging dit over in flinke spetters. Toch hadden wij een aantal natte deelnemers die spetterend de baan trotseerden. Ondanks dat ze een aantal keer van de baan af moesten zijn er een aantal partijen af gespeeld. Jacqueline Brouwer en Nienke Strik maakte er een lang potje van. Na drie keer van baan te zijn gewisseld, wist Jacqueline uiteindelijk op baan twee het waterballet te winnen. Van de week zal zij het opnemen tegen Femke Paap, eerder genoemd in dit verslag.

Een aantal andere bikkels vanavond waren Fleur van der Meide, Dorine Verhoeven, Peter Hijdra, Erik Frikke, Nico van der Heiden en Joris Gerardu. Leonie Ammerlaan en Simone Olsthoorn maakten er een erg lange partij van en waren zo verregend dat ze morgen bij een stand van 1- 1 in sets verder gaan. Wij willen alle deelnemers bedanken voor hun geduld en sportiviteit. Wij hopen er morgen weer een prachtige dag van te maken met mooie potjes.

> Foto's

Woensdag 13 juli

Wat begon als een mooie zonnige dag, sloeg later op de avond al snel om in een hoop regen. Maar, laten we daar vooral niet te lang bij stil staan, ruim 90 procent van de wedstrijden is namelijk wel gewoon gespeeld op ons eigen park.

Al vroeg op de dag stonden er twee krakers op het programma, die beide werden beslist met een tie-break in de derde set. In de HE6 wist Fabian Leferink aan het langste eind te trekken tegen Martijn Overdevest, in de DD8 25+ waren dit Renny van der Ploeg en Erna van Rijn.

Gehinderd door een fikse oorontsteking wist Lotte de Back samen met Mandy Binkhorst toch haar dubbeltje binnen te tikken tegen Nathalie van Buuren en Lisette Sonneveld. Een andere held van de dag die zeker niet in dit verslag mag ontbreken is Dorine Verhoeven. Nadat ze gister in de stromende regen haar single helaas verloor, wist Dorien Verhoeven vandaag samen met haar partner Elise Droge haar potje in de dames dubbel wel te winnen.

De hekkensluiters van vanavond waren Pieter Bloemendaal, Erhard Soeterbroek, Jan Makkes en Rick Remmers. Na de klok van 1 uur kwamen Pieter en Erhard als winnaars doorweekt van de baan. De weersvoorspellingen van morgen zijn niet al te best. Gelukkig zijn er genoeg zonnetjes in huis op de vereniging, dus maken wij ons nog weinig zorgen!

> Geen foto's beschikbaar

[line]

Voor meer informatie kunt u kijken op de website http://www.summerslams.nl/tvp.html. Hier kunt u de schema’s en het programma van de nog te spelen wedstrijden bekijken.

Dagboek Telstar Open 2010

Dagboek Telstar Open 2009

Dagboek Telstar Open 2008

Dagboek Telstar Open 2007

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant