Lof voor Oliveo.
Lof voor Oliveo.

Oliveo Handbal zestig jaar

Sport 466 keer gelezen

Pijnacker - Oliveo Handbal bestaat zestig jaar en dat is uitgebreid gevierd op de accommodatie aan de Monnikenweg. Woensdag 29 juni deden ruim zeventig jeugdleden mee aan de clinic, waarbij ze een unieke training kregen van negen oud-leden die op topniveau elders spelen.

Eén van hen, Danick Snelder, ontving in 2009 de Sportprijs van Pijnacker. Ze speelt inmiddels in Duitsland als prof en ze schittert in het Nederlandse dameshandbalteam. De enthousiaste kids kregen na afloop een poster met handtekeningen en patat.

’s Avonds speelde het G-team tegen het team Recreanten, dat op grandioze wijze de hele feestweek georganiseerd heeft. Er was veel publiek op deze wedstrijd afgekomen. Uiteindelijk won het G-team met 16-8, mede door de vele overtredingen en keepersfouten die de Recreanten maakten. Het G-team traint het hele jaar op woensdagavond en daagt jaarlijks een handbalteam uit voor een afsluitende wedstrijd.

Vrijdagavond was de Beachparty voor de jeugd met ‘coctails’, disco, limbodansen en beachhandbal. Zaterdag was de finale feestdag en alles klopte, ook het weer. Het buitenveld was omgetoverd tot een grote zandbak waarop iedereen vanaf zestien jaar zich uit kon leven. Beachhandbal wint de laatste jaren aan populariteit. Heren B1 is onlangs op het NK in Den Helder vierde van Nederland geworden. Acht teams streden nu om de eer in een mooi en zanderig onderling toernooi. Er was ook een demonstratiewedstrijd met shoot-outs. Voor de jeugd was er een springkussen.

’s Middags was de reünie en een druk bezochte receptie. Voorzitter Ron van der Ploeg blikte terug op de afgelopen zestig jaar en hij riep de aanwezige oud-voorzitters Nico van den Besselaar, Piet van Adrichem en Angelo van der Hoeven naar voren voor een persoonlijke noot. De recreanten kregen een taart voor de geweldige organisatie. Ron benoemde Tineke van Adrichem tot Lid van Verdienste; zij is een halve eeuw actief lid. Voorzitter van het NHV Zuid-Holland, Ron Moerkerk, overhandigde Ron een oorkonde en roemde de bloeiende Pijnackerse handbalclub om de gezelligheid en de sportiviteit.

Na de prima verzorgde barbecue presenteerde de commissie Nieuwe Media de website die in augustus de lucht in gaat. Ook zag . LIVE . het licht, het nieuwe glossy van Oliveo Handbal dat zeer professioneel van opzet is en dat twee keer per jaar uitkomt. Hierna passeerden de oude tenues nog even de revue, waarna vier modellen op de catwalk het nieuwe tenue presenteerden. De leden zaten vooral hierop in spanning te wachten; het geheim was maanden goed bewaard. De commissie Nieuwe Tenues heeft hier veel werk aan gehad. Voorzitter Ron voorspelde dat bij aanvang van een wedstrijd Oliveo hierin meteen met 5-0 voorstaat. Het is een schitterend shirt geworden met mooie details. Het nieuwe logo was al bekend gemaakt bij de ALV; Oliveo Handbal heeft nu een compleet vernieuwde huisstijl. Daarna barstte het feest los met livemuziek van een band. Op het overdekte buitenterras was het intussen ook goed toeven.

Oliveo Handbal kan terugkijken op een memorabele feestweek, die mede mogelijk gemaakt is door vele sponsoren en een groot team vrijwilligers.

De vereniging maakt zich nu op voor de verhuizing naar de nieuwe locatie in Keijzershof in 2013. Om de inrichting van de kantine te bekostigen, is een obligatielening uitgeschreven. Piet van Adrichem ontving de eerste als grondlegger van de huidige kantine. Een barometer houdt de stand bij van alle verdere finaciële acties. De club heeft de komende jaren nog genoeg om naar uit te kijken. Meer informatie en foto’s via www.oliveohandbal.nl

Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant