Afbeelding

Antwoord op prangende vragen wijk Noord

Actueel 66 keer gelezen

Pijnacker - Het is natuurlijk niemand ontgaan: er wordt al een aardig tijdje aan de weg gewerkt in de Geleerdenbuurt in Pijnacker Noord.

Onze redactie ontvangt regelmatig klachten over de werkzaamheden in de wijk. Telstar Online sprak met woordvoerster Jennie Mekking van de gemeente en nam met haar de meest prangende vragen door.

Waarom staan de lantaarnpalen in het midden van de stoep

Nadat lantaarnpalen worden afgeleverd moeten ze direct geplaatst worden. Het alternatief is namelijk dat ze plat op de grond gelegd worden, maar of ze dan ook onbeschadigd blijven is de vraag. Op de plek waar de lantaarnpalen geplaatst moesten worden lag toevallig een puinrand. Besloten is de palen alvast te plaatsen en ze later op de juiste plek te zetten. Dit is intussen gebeurd.

Waarom geeft de gemeente de nieuwe planten geen water? Ze zijn nu al dood.

Het groen is in het voorjaar, in het plantseizoen, gepland. De aannemer heeft ook de opdracht ervoor te zorgen dat het nieuwe groen regelmatig water krijgt. Dit is ook gebeurd. Toch kan het voorkomen dat bepaalde groepen planten niet goed aanslaan door langere perioden van droogte. Soms trekt dit in de loop van de zomer nog bij. De beplanting die het niet redt wordt in oktober/november, het plantseizoen in het najaar, vervangen.

Plassen in nieuwe straten. Hoe kan dat nou.

Dit is een combinatie van factoren. Het best is om een nieuwe bestrating eerst te laten ‘zetten’. Maar aan de andere kant willen we de weg zo snel mogelijk openstellen voor het verkeer. De bewoners hebben al genoeg overlast van afgesloten wegen. De wegen zijn nu ingereden en er zijn op sommige plaatsen rijsporen ontstaan. Het water loopt niet weg en vormt plassen. Dit kan gebeuren, en wordt natuurlijk opgelost.

Straatnaambordjes aan 1 kant leesbaar

De straatnaambordjes werden voorheen op een paal geplaatst of aan de gevel van een huis bevestigd. Dit keer is gekozen voor een ‘vlagpaal’ wat wil zeggen dat het bordje uitsteekt als een vlaggetje. Dit maakt het mogelijk een straatnaambordje aan twee kanten te bedrukken. Na een vraag van een inwoner hierover is besloten dit alsnog te doen.

Parkeerverbod in de Albert Schweizerlaan?

Het ontwerp waarvoor de inwoners gekozen hebben is uitgevoerd. De bewoners hebben alle ruimte gehad voor inspraak. Jammer dat nu blijkt dat het op een andere manier beter was geweest.

Gaat dan niets in een keer goed?

Gelukkig wel, dat is natuurlijk wel het streven. Maar waar gewerkt wordt, worden ook fouten gemaakt. Soms gewoon dom, soms valt iets tegen en soms lijkt het een fout te zijn maar is het dat niet.

Wat te doen als iemand een fout opmerkt?

Neem even contact op met gemeentelijk opzichter Rob van der Haak. Hij is regelmatig in uw buurt of bereikbaar op j.vanderhaak@pijnacker-nootdorp.nl. Zijn mobiele nummer 06 51 177 232.

Op én in de weg

Ingezonden: Veel meer mis!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant