Afbeelding

EA komt vanavond met motie Jongin

Actueel 12 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Eerlijk Alternatief dient vanavond een motie in tegen de jongerenwebsite Jongin. Raadslid Hanneke van de Gevel ziet graag dat de gemeente de stekker uit het jongerenproject trekt en het geld op een andere manier in jeugd- en jongerenwerk investeert.

Een meerderheid van de commissie Welzijn gaf twee weken geleden al aan dat ze geen heil meer zien in de website. Alleen het CDA, PvdA en GroenLinks zien het nog zitten om geld in het project te stoppen. In de raadsvergadering van vanavond zal Eerlijk Alternatief wederom naar een meerderheid zoeken om de motie definitief van een akkoord te voorzien.

Te duur

Hanneke van de Gevel vindt het bedrag dat betaald wordt aan de website niet in verhouding staan met het aantal jongeren dat de website bezoekt. Het gaat dan om een bedrag van 63.772 euro in twee jaar tijd. Het is de voornaamste argumentatie die ze vanavond gebruikt om te bereiken dat het contract in de toekomst niet verlengd zal worden.

Wethouder in de bres

Wethouder Nico Oudhof steunt de website Jongin al vanaf het begin. Hij is bang dat het opdoeken van de website erin resulteert dat probleemjongeren helemaal uit het zicht van jeugdzorg verdwijnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant