Afbeelding

Gemeente aangemeld voor fietsstad 2011

Actueel 30 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De Fietsersbond houdt dit jaar opnieuw de Fietsstadverkiezingen. De verkiezingen hebben als doel gemeenten met een goed fietsbeleid in het zonnetje te zetten en anderen te stimuleren het beter te doen. Dit jaar maakt ook Pijnacker-Nootdorp een kans.

Naast Pijnacker-Nootdorp zijn nog achttien andere gemeenten in de race voor de felbegeerde titel. Binnen onze regio kunnen ook Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en Delft op een kans rekenen. De gemeenten hebben zichzelf aangemeld. In de zomer ontvangen de vijf beste fietssteden een nominatie. Bij de vorige edities behoorde Veenendaal, Groningen en Houten tot de winnaars.

Criteria

Dit jaar staat dus ook Pijnacker-Nootdorp hoog aangeschreven. De kandidaat-steden worden beoordeeld op de belangrijkste fietsroutes naar winkels, stations, sportvoorzieningen enzovoorts, maar ook op een speciaal thema 'Onderweg naar school'. Het gaat daarbij om de schoolomgeving, maar ook om de routes er naar toe. De bekendmaking van de uiteindelijke winnaar geschiedt pas in november.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant