De handbalselectie in reserveshirt van sponsor Van Schie
De handbalselectie in reserveshirt van sponsor Van Schie

Handbalheren spelen promotiewedstrijd

Sport 153 keer gelezen

Den Haag - Heren 1 van Oliveo Handbal speelt zondag 26 juni een beslissingswedstrijd tegen het Haagse Hercules met als inzet de promotie naar de Eerste Klasse op het veld. De wedstrijd begint om 14.00 uur op neutraal terrein van Wings, Mozartlaan 195 in Den Haag.

Twee jaar geleden trof Oliveo in eenzelfde situatie Hercules. Ook toen was gelijkspel genoeg om te promoveren, dankzij een hoger doelsaldo. Het belooft weer een spannend duel te worden tussen de routiniers van Hercules en het jonge, snelle team van Oliveo; beide teams azen op de kampioenstitel. Voor assistent-coach Lidie van de Coevering betekent dit haar afscheidswedstrijd. Zij bracht samen met trainer/coach André de Waal het team tot een hoog niveau. Een promotiefeest zou een mooi startsein zijn van alle festiviteiten rondom het zestigjarig bestaan van de handbalclub. Fans zijn van harte welkom.

Beachtoernooi afgelast

Vooral de harde wind en kans op onweer waren er zondag 19 juni de oorzaak van dat het door het NHV Zuid-Holland groots opgezette beachtoernooi op het strand in Hoek van Holland afgelast moest worden. Er hadden zich meer dan tachtig teams ingeschreven in de recreatieve poule of in de poule voor het NK. Loting moest nu uitwijzen wie de eer te beurt valt de strijd aan te gaan met teams uit andere delen van Nederland. In ieder geval mag Heren B1 van de coaches René en Wilma van Steenbergen Oliveo Handbal in Den Helder vertegenwoordigen waar op zaterdag 25 en zondag 26 juni het NK-beach gespeeld wordt. Het B-team zal overnachten in een sporthal.

Meer over Oliveo Handbal in de Telstar van woensdag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant