Het G-team is klaar voor de jubileumstrijd.
Het G-team is klaar voor de jubileumstrijd.

Oliveo Handbal bestaat zestig jaar

Sport 161 keer gelezen

Pijnacker - Begin juli 2011 is het zestig jaar geleden dat Oliveo Handbal opgericht werd. De club is begonnen in 1951 toen elf meisjes op een grasveld een soort voetbal speelden, maar dan met de handen.

In de loop der jaren zijn de spelregels aangepast en is handbal een eigen succesvolle koers gaan varen. De jongste teams spelen gemengd. Vanaf de C-jeugd zijn er jongens- en meisjesteams waarvan de eerste teams zo hoog mogelijk spelen. Sinds 2010 speelt Heren 1 zelfs in de regioklasse in de zaal en enkele jeugdteams spelen eerste klasse.

Jubileumactiviteiten

Een week lang worden er ter ere van het zestigjarig jubileum op het complex aan de Monnikenweg leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De organisatie is groots aangepakt door het team Recreanten van wie er enkelen al zeer lang lid zijn. Ook zitten er veel trouwe vrijwilligers in dit team.

Woensdag 29 juni geven oud-Oliveospelers die op topniveau handballen een Clinic voor de jeugd met aansluitend patat eten. Om 19.00 uur speelt het G-team tegen de Recreanten op het buitenveld. Beide teams hebben een jaar hard getraind: het belooft een spannende wedstrijd te worden. Iedereen is welkom hen aan te moedigen en een gokje te wagen voor een euro door de uitslag te voorspellen.

Vrijdag 25 juni heeft de jeugd een exclusief zwemfeest en op 1 juli is er voor hen een Beachparty ter afsluiting van het seizoen en als inleiding op de zomervakantie. Voor deze gelegenheid ligt het buitenveld vol met zand.

Zaterdag 2 juli is de grote jubileumdag. Er komt een survivalbaan waarop de kinderen zich kunnen vermaken. Op het buitenveld wordt een beachhandbaltoernooi gespeeld waarvoor iedereen vanaf 16 jaar zich aan kan melden. Aansluitend is er een reünie, een barbecue en een feestavond voor (oud)leden en alle betrokkenen. Het nieuwe tenue en het nieuwe magazine worden om 20.00 uur bij aanvang van het feest gepresenteerd. Volgens geruchten ziet het nieuwe tenue er fantastisch uit en zijn er nieuwe sponsors aangetrokken om de handbalvereniging te ondersteunen. Oliveo Handbal verhuist in 2013 naar de nieuwe locatie in Keijzershof. Voorbereidingen zijn in volle gang onder leiding van de Projectgroep Nieuwbouw.

Verdere informatie over de evenementen is te vinden via Oliveohandbal.nll. Aanmelden voor de reünie kan nog steed via de link 'evenementen'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant