TOP/Wereldtickets.nl kampioen bij de senioren
TOP/Wereldtickets.nl kampioen bij de senioren

Fantastisch NK bij Avanti

Sport 111 keer gelezen

Pijnacker – Korfbalvereniging Avanti kan terugkijken op een zeer geslaagd Nederlands kampioenschap op haar eigen accommodatie. De club uit Pijnacker heeft een fantastisch visitekaartje afgegeven.

Het organisatieteam bestaande uit Paul Sedee, Peter Hoekstra, Tanja Bos, Niels Diepens, Erik Los, Herman van der Meer en Heidi Hogervorst had alles tot in de puntjes verzorgd. Avanti heeft een geweldige accommodatie, maar mocht zich ook gelukkig prijzen met de samenwerking met het Stanislas College (waar de VIP’s en de pers ontvangen werden), sportcentrum De Viergang en de omliggende verenigingen. Naast de prima accommodatie draait het uiteindelijk om de mensen en de inzet van de Avanti-leden was zeer bijzonder. Na afloop van het toernooi mocht de toernooicommissie dan ook zeer terecht vele complimenten in ontvangst nemen. Pijnacker kan trots zijn op zoveel organisatietalent en zo veel vrijwilligers in het eigen dorp. Zoiets unieks zal je niet overal tegenkomen in Nederland.

Naast Avanti als grote winnaar van de dag zelf waren er ook diverse Nederlandse Kampioenen. De uitslagen van de finales waren:

C-Jeugd: IJsselvogels C1 – Koog Zaandijk C1 7-1

B-Jeugd: Fortuna/MHIR – De Meeuwen B1 13-6

A-Jeugd: PKC/LukassenBoer A1 – Dalto A1 11-8

Senioren: TOP/Wereldtickets.nl – PKC/LukassenBoer 15-12

Bij het schoolkorfbal werd in groep 5/6 OBS Zuid uit Wolvega kampioen van Nederland en bij groep 7/8 was De Regenboog uit Hardinxveld-Giessendam de beste van Nederland.

Volgend jaar in juni zal Avanti wederom de organisatie van dit Nederlands kampioenschap op zich nemen. Op 1 januari 2012 bestaat de vereniging 50 jaar en deze NK’s zijn een onderdeel van het jubileumprogramma. Met dit eerste fantastische NK achter de rug belooft het een prachtig jubileumjaar te gaan worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant