Esther Hogervorst aan zet.

Handbaldames verslaan kampioen

Sport 35 keer gelezen

Gouda - Zondagmiddag 5 juni reisden de handbaldames af naar Gouda voor hun laatste wedstrijd van dit veldseizoen tegen de ongeslagen kampioen Vires et Celeritas. Er stond niets meer op het spel; Vires is kampioen en Oliveo belandde op de vierde plek.

De wedstrijden ervoor waren uitgelopen, waardoor de dames drie kwartier later dan gepland aan de bak konden. De eerste aanval van Vires mondde uit in een redding van keepster Danique van Lokven, die de wedstrijd van het seizoen zou keepen. Al snel bracht Rianne van der Helm Oliveo op voorsprong. Ging het begin gelijk op, na vijf minuten wist Oliveo het initiatief te pakken. Door de variaties van looplijnen, de tweede lijn en het lopen van de hoeken kon Vires geen vat op het spel krijgen. Esther Hogervorst scoorde na aangeven van junior Aniek Markus. Sophie de Jong stond haar mannetje in de verdediging en zat er regelmatig tussen om in balbezit te komen.

Ze kon de bal soms doortikken naar Shanna Nemethy die het keurig af kon maken. Lisette Ruigrok scoorde vanuit de hoek en bracht de stand na tien minuten op 3-7. Shanna zette een sper, zodat Aniek kon scoren. Maar Vires kreeg steeds een beetje meer grip op de wedstrijd en het lukte Oliveo nagenoeg niet meer te scoren. Monique van Winden scoorde nog wel vanuit de hoek en Sanne van der Ende benutte haar strafworp. De laatste tien minuten waren voor Vires. De 5-10 voorsprong was met rust gewijzigd in een 12-10 achterstand.

Oliveo moest weer net zo ‘brutaal’ worden en vrij spelen, zoals in het begin van de wedstrijd. Het team van trainer/coach Henny van Bemmelen had nu al laten zien dat het mee kan in de top van de tweede klasse. Lisette opende na een halve minuut in de tweede helft de score. Al snel maakte Aniek daarop de gelijkmaker. Na twee reddingen van keepster Danique maakte Shanna een beauty van een punt door een geweldige assist van Rianne, die de keepster en de verdediging op het verkeerde been zette. Ook Vires wist zo te scoren, alsof ze het hadden afgekeken. Nu ging de wedstrijd gelijk op. De A-tjes Tara van der Kleij en Charlotte van Hensbergen pakten hun puntje mee en ze kwamen goed mee in dit steeds meer fysieke ‘geweld’.

Op de bank was al gerekend dat alleen Laura Zuijdgeest nog niet had gescoord. Het was nog niet uitgesproken of zij scoorde vanuit een break-out. Ze kreeg daarna na een verdedigingsfout wel gelijk twee minuten tijdstraf. Danique stopte nog een strafworp en ze kon op haar hoogtepunt het doel aan Lisa Loomans overlaten. De lachende gezichten van de Oliveodames spraken boekdelen. Het werd nog even spannend, maar Shanna scoorde een minuut voor tijd fraai via binnenkant paal. Het laatste puntje was voor Vires, maar de eindstand was 22-23 en Oliveo pakte de winst. Op de keepsters na hadden alle speelsters gescoord. Oliveo heeft een roerig seizoen goed af kunnen sluiten en de blikken zijn al gericht naar komend seizoen. Meer via www.oliveohandbal.nl. Meer over de handbaldames in de Telstar van woensdag.

Scorers: Shanna 7, Aniek 3, Sophie 2, Esther 2, Sanne 2, Lisette 2, Rianne 1, Monique 1, Tara 1, Charlotte 1 en Laura 1