Afbeelding

PvdA-er zorgt voor commotie in Amsterdam

Actueel 28 keer gelezen

Pijnacker - Student Nauman Janjau - bij de laatste verkiezingen in Pijnacker-Nootdorp nog op een vijfde positie van de kieslijst - heeft onlangs holocaust ontkenner David Irving uitgenodigd voor een lezing in de hoofdstad. Dat meldt AT5.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël kreeg lucht van de actie van Janjau en alarmeerde de gemeente. Vervolgens werd besloten dat de Britse historicus als spreker niet welkom was in de stad.

"Jammer," aldus Janjau tegenover de Amsterdamse zender. Wel geeft Janjau aan Irving niet te bewonderen: "Ik bewonder hem niet, maar heb wel interesse in zijn gedachtegangen en ideeën." De student erkent dat de visie van de omstreden historicus fout is. Burgemeester Eberhard van der Laan ziet de komst van Irving al helemaal niet zitten, hij typeerde Irving als een gek. Ook op Twitter heerst er enige verbazing. "Het ontkennen van de holocaust is strafbaar. Een lezing daarover willen wij niet in deze stad", zo laat een woordvoerder van de gemeente Amsterdam weten.

Saskia Kleewein, voorzitster van de PvdA in Pijnacker-Nootdorp, geeft in een korte reactie aan dat ze nog niet op de hoogte is van de zaak en graag eerst wil uitzoeken wat er allemaal aan de hand is met haar partijgenoot. Ze benadrukt dat Janjau sowieso nog niet officieel op de kieslijst staat voor de volgende verkiezingen. “Dat is nu nog niet aan de orde”, aldus Kleewein.

PvdA distantieert zich van idee Janjua

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant