Esther Hogervorst later nog in actie bij Dames 2.

Handbaldames veilig in het midden

Sport 31 keer gelezen

Rotterdam - De handbaldames van Oliveo gingen zondag 22 mei vol goede moed en in een lekker zonnetje op bezoek bij hekkensluiter Atomium net achter de Kuip in Rotterdam.

Op voorhand moest dit een gewonnen wedstrijd zijn, hoewel het snelle, jonge Oliveo vaak in de problemen komt met fysiek sterke tegenstanders zoals Atomium.

Met de nodige raadgevingen stuurde coach Henny van Bemmelen zijn dames het veld in. Het begin van de wedstrijd liep stroef met gemiste kansen over en weer. Nadat na enkele minuten weer gebleken was dat de fysieke tegenstand te sterk was, tapte het team uit Pijnacker uit een ander vaatje; het schakelde snel over van verdediging naar aanval en dat pakte erg goed uit. Onder leiding van junior Ingrid Bruinen stond het in een mum van tijd 1-5 en die voorsprong heeft Oliveo niet meer uit handen gegeven. Het spel van oliveo zat vol variaties en oogste bewondering van het meegereisde publiek. Het verschil was gemaakt en met rust stond het 6-12.

Met de waarschuwing om heel te blijven, speelde Oliveo de tweede helft netjes uit met veel snelheid en goede oplossingen. Atomium kwam niet dichterbij dan vier doelpunten verschil. Coach Bemmel was tevreden met de eindstand van 15-23 en een veilige plek in de middenmoot.

Scorers: Sophie de Jong 5, Shanna Nemethy, Ingrid Bruinen en Aniek Markus 4, Ester Reeuwijk 2, Rianne van der Helm , Sanne Van der Ende, Esther Hogervorst en Lisette Ruigrok 1

De vierde plek is een feit. Zondag 29 mei thuis tegen Hermes uit Den Haag zal blijken of Oliveo de vierde plaats nog moet delen met Hermes dat momenteel twee punten minder heeft. De wedstrijd begint om 13.20 uur op het veld aan de Monnikenweg.