Vijf personen opgepakt voor vernielingen

Actueel 9 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Drie jongens moesten afgelopen nacht voor vernieling mee naar het politiebureau. Kort voor middernacht stak een 19-jarige Nootdorper een vuurpijl af in een abri op De Poort, waarmee hij het bustijdenbord zwaar beschadigde. Politieagenten zagen het gebeuren en hielden hen direct aan.

Om 04.45 uur zagen agenten twee jongens (17 en 13 jaar) uit Pijnacker een verkeersbord op de Willem de Zwijgerlaan met vuurwerk vernielen. Beiden moesten mee naar het politiebureau en zullen in ieder geval de schade moeten vergoeden.

Op de Hoylede, in Pijnacker, gooide een 13-jarige jongen uit Pijnacker zijn afgestoken vuurwerk in een ondergrondse container. De container vatte vlam, en de jongen kreeg een proces-verbaal. Politie Haaglanden onderzoekt de incidenten.

De recherche onderzoekt, zoals eerder gemeld, de branden in Delfgauw. In de nacht van 30 op 31 december brandde op de Zuideindseweg een auto met caravan uit. Omdat de caravan vol zat met vaten en banden ontstond er aanzienlijke milieuschade. Een dag later, in de nieuwjaarsnacht, staken nog onbekende daders rond 02.30 uur in dezelfde straat een aanhanger met autobanden in brand. "Er is veel bandentroep in de sloot gelopen", constateerde Rik Buddenberg die zelf ter plaatse was.

“Er was vooral een feestelijke sfeer”, vertelt Bureauchef Ronald den Hertog. “In het bijzonder bij de twee gedoogvuren in Delfgauw en Nootdorp.” Volgens burgemeester Rik Buddenberg verdienden de goede voorbereidingen zich ruimschoots terug: “De jaarwisseling is verlopen zoals bedoeld: op wat incidenten na, veilig en heel gezellig.” Met twee autobranden, vijf kleine vuurwerkbranden, een aantal vernielingen en wat schermutselingen waren er minder incidenten dan een jaar eerder”, aldus Buddenberg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant