Vervolging in zaak-Anneke van der Stap

Regio 36 keer gelezen

Regio - De officier van justitie in Den Haag heeft besloten dat zij de 35–jarige verdachte gaat vervolgen voor de dood van Anneke van der Stap uit Rijswijk. De verdachte wordt moord dan wel doodslag ten laste gelegd. Daarnaast moet hij voorkomen voor het bezit van kinderporno. De verdachte zit momenteel vast voor de moord op Christel Ambrosius.

De advocaat van de verdachte is vanmorgen op de hoogte gebracht van de vervolgingsbeslissing. Daarnaast zijn de vader, broer en zus van Anneke van der Stap vanmorgen door de officier van justitie tijdens een persoonlijk gesprek op het Paleis van Justitie geïnformeerd.

De verdachte werd maandag 8 februari dit jaar aangehouden in de Penitentiaire Inrichting in Nieuwegein. Rechercheurs van de politie Haaglanden hebben de afgelopen maanden onder leiding van het Openbaar Ministerie het onderzoek voortgezet. Niet alleen is de verdachte meerdere malen verhoord, ook is er nog ander onderzoek gedaan.

Verdachte had bezittingen van slachtoffer

In het onderzoek van de recherche is naar voren gekomen dat de verdachte meerdere goederen van Anneke van der Stap in zijn bezit had of heeft gehad. Zo heeft hij onder meer gechipt met haar pinpas.

Ook is er forensisch onderzoek gedaan, waaronder DNA-onderzoek. Dit heeft vooralsnog geen bewijsmateriaal opgeleverd, maar het forensisch onderzoek is nog niet helemaal afgerond. De verdachte ontkent Anneke van der Stap om het leven te hebben gebracht.

Achtergronden

De 22-jarige Anneke van der Stap werd op 22 juli 2005 dood aangetroffen in de bosjes aan het Jaagpad in haar woonplaats Rijswijk. Ze was toen al elf dagen vermist. Anneke van der Stap werd voor het laatst gezien op 11 juli 2005 op het station van Enschede.

Serienummer laptop Anneke bekend gemaakt

Hard bewijs gevonden in zaak Anneke

Verdachte moord Anneke aangehouden

Wie heeft de laptop van Anneke?

Lichaam vermoorde Anneke opgegraven

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant