Jeugdige inbreker opgepakt in Nootdorp

Actueel 316 keer gelezen

Nootdorp - Dankzij meerdere oplettende getuigen hielden politieagenten gisteravond een jongen aan, die ervan verdacht wordt ingebroken te hebben in een woning aan het Hof van Duivenvoorde in Nootdorp.

Rond 20.00 uur meldde een omwonende bij de politie dat zij twee jongens zag lopen, die mogelijk een inbraak hadden gepleegd in de straat. “Politieagenten gingen er direct naartoe”, zegt een woordvoerder van politie Haaglanden donderdagmorgen. “De buurvrouw kon de agenten vertellen hoe de jongens eruit zagen én in welke richting zij waren gelopen. Met deze informatie gingen verschillende politie-eenheden gingen op onderzoek uit in de omgeving.

Een andere omwonende - die kort daarna thuis kwam en politie in zijn straat zag - wist de agenten te vertellen dat hij dezelfde jongens net had zien lopen bij de Hofweg.” Agenten, die op dat moment op de Hofweg reden, zagen één van de jongens inderdaad lopen en gingen er achteraan.

Toen de jongen op de 's Graveweg over het spoor van de Randstadrail vluchtte, zetten de agenten de achtervolging te voet voort. “Kort daarna hielden zij de 16-jarige Hagenaar aan.” Nadat de jongen in het ziekenhuis was behandeld - hij klaagde over pijn aan zijn enkel - werd hij ingesloten op het politiebureau. Er bleken inderdaad braaksporen bij de woning aan het Hof van Duivenvoorde. De tweede verdachte wist te ontkomen. De recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp onderzoekt de zaak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant