Uit de oude doos: Noordweg

Actueel 906 keer gelezen

Pijnacker - De locatie van Partycentrum Tout le Monde (foto 3) aan de Noordweg is tot na de Tweede Wereldoorlog een werkplaats geweest van schildersbedrijf fa. Soeterbroek (foto 1) . Later is de heer W. van der Ende (foto 2) daar een garagebedrijf begonnen. Nadien, rond 1990, werd het café De Hazelaar en nu, na een aantal verbouwingen, is het een partycentrum geworden, met aan de achterzijde restaurant C’est la vie.

Wat meer naar de kant van de Kerkweg stond ooit het allereerste postkantoor van Pijnacker (foto 4). Ook is er in dit pand nog een café (café Het Noorden) en (er naast) een taxibedrijf (taxi Hofman) gevestigd geweest. Nu vindt Van Schie interieurstoffen er onderdak.

(Foto 5) laat de Noordweg in de richting van Nootdorp te zien. De sloot rechts van de Noordweg is nu gedempt. Op de hoek waar nu de Prunuslaan is, was een kruidenierswinkel waar mevrouw Boers en later Anton de Jong zaken heeft gedaan. Hij is later een Sparwinkel aan de Meidoornlaan begonnen. Aan de overzijde had, van 1936 tot 1966, de heer L. van Vliet er een boerenbedrijf. Hij had ook een melkwijk.

De boerderij (foto 6), deels opgebouwd uit met de hand gevormde kloostermoppen, heeft in de jaren 70 een metamorfose ondergaan. Mede daardoor is hij behouden gebleven. Aan de hand van opgravingen gaan deskundigen er van uit dat dit gebiedje al rond het jaar 1000 bewoond is geweest.

(Foto 7) tenslotte is een plaatje vol nostalgie: hoe mooi en rustig het ongeveer zestig á zeventig jaar geleden in Pijnacker was. De foto is genomen vanaf de destijds beroemde Laanbrug op de viersprong bij de Westlaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant