Buddenberg geeft startschot Vliehors

Actueel 462 keer gelezen

Nootdorp - Vanmiddag zal burgemeester Rik Buddenberg de starthandeling verrichten voor de realisering van de woonbuurt Vliehors in Nootdorp. De locatie Vliehors is gelegen vlak bij de voormalige verkeerstoren van Ypenburg.

De nieuwe woonbuurt Vliehors vloeit voort uit het door de gemeente Pijnacker-Nootdorp in 2007 geformuleerde beleid om – ondanks het vervallen van de Woonwagenwet – nog eenmaal te investeren in duurzame en binnen de omgeving passende nieuwe huisvesting voor deze specifieke doelgroep, waar bewoners in familieverband kunnen samenleven. "De opzet en de inrichting van de woonbuurt zijn in nauw overleg met de toekomstige bewoners tot stand gekomen", aldus de gemeente.

In Vliehors worden 14 woningen gebouwd waarin gezinnen uit Nootdorp en Rijswijk in familieverband zullen samenwonen. De 7 Nootdorpse gezinnen komen van de woonwagenlocatie Zonnedauw in Nootdorp, waarvan de opzet en inrichting niet meer aan de eisen van de huidige tijd voldoen. De gemeente heeft besloten deze locatie te herontwikkelen en de huidige bewoners te hervestigen op de Woonbuurt Vliehors. Op basis van oude afspraken binnen het Samenwerkingsverband Ypenburg worden ook 7 gezinnen uit Rijswijk aan de Vliehors gehuisvest.

Het ontwerp van de woningen is van Marquart Architecten uit Raamsdonkveer. "In het kader van de inpassing in de omgeving is in nauw overleg met de toekomstige bewoners gekozen voor stenen woningen die qua vorm en indeling nog wel sterk aansluiten bij de vroegere woonwagens. De woningen worden voorzien van een verdieping onder de schuine kap. Ter voorkoming van een wildgroei aan aanbouwen en bijgebouwen is er voor gekozen om op de kavels bergingen over de volle breedte van de kavel te situeren", zo laat de gemeente weten.

De woningen worden gebouwd door Bouwbedrijf Lammertink BV uit Den Haag en kunnen naar verwachting half maart 2011 worden opgeleverd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant