Visser geschrokken van gerucht annexatie

Actueel 151 keer gelezen

POLL Delfgauw - Burgemeester Bas Verkerk van Delft zou druk in gesprek zijn om Delft, Rijswijk, Den Hoorn en Delfgauw tot één nieuwe gemeente te laten samensmelten, dat verklaren bronnen aan de krant Delft op Zondag.

Alhoewel de Gemeente Delft in de krant ontkent dat hier sprake van is, is het wel opmerkelijk dat de domeinnamen gemeentehofvandelft.nl, gemeentehofvandelft.com en gemeentehofvandelft.info op 27 oktober van dit jaar zijn geregistreerd. Of dit door de gemeente is gedaan, is onduidelijk. Naar verluidt moet dit de nieuwe gemeentenaam worden.

Geurt Visser van Gemeentebelangen uit Pijnacker-Nootdorp heeft het artikel gelezen en is geschrokken van een mogelijke samensmelting. “Delfgauw lijkt onderdeel te worden van een soort veehandel. Stel dat het waar is, wat zijn dan de gevolgen?”, vraag Visser zich hardop af. “Misschien worden de Ackerdijkse Plassen dan wel volgebouwd met woningen. Wij zien dit helemaal niet zitten. Nooit niet.” De gemeente Delft laat weten dat er momenteel alleen gesprekken worden gevoerd met Rijswijk, maar dat van samensmelten geen sprake is.

Lennart Harpe, fractievoorzitter van de Delftse VVD, zegt in Delft op Zondag dat het niet slecht zou zijn om de slagkracht van Delft te vergroten. “Ik vind het heel logisch om te kijken naar vèrgaande samenwerking met Rijswijk. Dat zou voor beide gemeenten van toegevoegde waarde zijn. Want hoe kun je de positie van Delft, dat tussen Rotterdam en Den Haag ligt, versterken? Je hebt bovendien kans dat Rijswijk in de toekomst deel gaat uitmaken van Den Haag, dat is niet ondenkbaar.” Veel inwoners van de dorpskernen Delfgauw en Den Hoorn maken volgens Harpe gebruik van Delftse voorzieningen. “Het zou daarom niet gek zijn om eens te kijken hoe je die mensen ook echt bij Delft kunt betrekken.”

Op de vraag hoe concreet Geurt Visser de kans acht dat het in de toekomst ook daadwerkelijk tot een samensmelting komt is hij stellig: “Er wordt momenteel zeker oriënterend gesnuffeld, die signalen heb ik gekregen van collega’s uit de politiek. Maar wij zijn hoe dan ook tegen!”

> Artikel Delft op Zondag

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant