Jongens bekennen diefstal auto-emblemen

Regio 33 keer gelezen

Ypenburg/Leidschenveen - Twee jonge Hagenaars bekenden zondag 21 november bij de politie dat zij in november de emblemen van naar schatting 50 auto's hebben gestolen in de wijk Leidschenveen.

Naar aanleiding van aangiftes van de diefstal van emblemen, verhoogde Bureau Ypenburg/Leidschenveen het toezicht in de wijk en startte een onderzoek naar de daders. Dit onderzoek leidde naar de twee Haagse jongens van 13 en 14 jaar oud. Hun ouders werden door de recherche bezocht en uitgenodigd om met hun zoons aan het bureau te verschijnen. Zoals afgesproken kwamen de ouders zondag 21 november met de jongens naar het politiebureau. Daar werden de twee verhoord over de diefstallen.

De jongens bekende dat zij de afgelopen weken totaal 79 emblemen van naar schattig meer dan 50 auto's hadden weggenomen. De emblemen zijn door de politie in beslag genomen. De jongens mochten na verhoor met hun ouders mee naar huis. Zij kregen een proces-verbaal. De recherche sluit niet uit dat er in deze zaak nog meer jongeren verhoord zullen worden.

De recherche ontving nog niet van alle gedupeerden een aangifte van de diefstal van hun auto-embleem en roept auto-eigenaren op dit alsnog te doen. Zij kunnen daarvoor terecht op de website www.politie.nl/haaglanden of op het politiebureau.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant