Logo telstar-online.nl

Uitgever Rinus Onland overleden

  •   keer gelezen

Pijnacker - Donderdag 18 november is Rinus Onland, directeur van NovaForum Business Media in Pijnacker, op 53-jarige leeftijd onverwacht overleden. Hij was uitgever en(mede)oprichter van WaterForum, een toonaangevende nieuwsvoorziening voor de watersector. Hij bouwde NovaForum Business Media uit tot een multimediale uitgeverij met verschillende titels.

In 2000 heeft Rinus de website WaterForum Online opgezet. Het was de eerste online nieuwsvoorziening voor de watersector in Nederland. De website groeide, mede door de wekelijkse e-mailnieuwsbrief, uit tot een online platform voor professionals in de watersector. In 2005 richtte hij het magazine WaterFocus op, dat later is omgedoopt tot WaterForum Magazine.

Vanaf 2008 breidde Rinus NovaForum Business Media uit tot een multimediaal bedrijf voor de zakelijke sector met gedrukte uitgaven, websites en live evenementen. Zo was hij in dat jaar de motor achter het nieuwe magazine Deltaforum, dat zich nadrukkelijk heeft gericht op de Nederlandse en internationale sector van deltatechnologie en deltabeleid.

Op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie heeft hij bij NovaForum Business Media onder meer de uitgaven WaterCarrière en SpecialJobForum opgezet. In oktober 2010 sloot NovaForum Business Media nog een samenwerkingsverband met JobTec.nl voor een gezamenlijke benadering van de arbeidsmarkt in de watersector.

Rinus had een achtergrond in de wereld van vakbeurzen, onder meer bij de RAI Amsterdam met Aquatech, en was de inspirator van de zogenaamde ‘ontbijtsessies’, zakelijke discussiebijeenkomsten over (water)thema’s in de vroege ochtend. Hij was ook nauw betrokken bij de jaarlijkse Aqua Nederland-vakbeurs in de Evenementenhal in Gorinchem.

In de waterwereld was Rinus een veelgeziene en markante persoonlijkheid met een zeer uitgebreid netwerk. Daarnaast zette hij zich actief in voor water- en scholingsprojecten in Kenia via de Stichting Wij Steunen Kenia en de Stichting Tenda Pamoja.

Rinus Onland is 53 jaar geworden en laat een vrouw en vier kinderen achter.

Condoleance en uitvaart

Gelegenheid tot condoleren is dinsdag 23 november, 20.00 uur in rouwcentrum ‘De laatste eer’, Thorbeckelaan 82a, 2641 BD Pijnacker.

De uitvaartdienst is donderdag 25 november, 11.00 uur in de Johannes de Dooperkerk, Oostlaan 38, 2641 DL Pijnacker. Aansluitend vindt de crematie in besloten kring plaats.

Meer berichten