Avanti wint eerste thuiswedstrijd

Sport 340 keer gelezen

Pijnacker - Avanti heeft de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe zaalseizoen met 19-17 gewonnen van Futura. Na een 11-8 voorsprong bij rust kwam Futura na rust op gelijke hoogte, maar Avanti besliste de wedstrijd in de laatste vijf minuten.

Na afloop van de wedstrijd was er een persconferentie voor de aanwezige sponsoren en pers. Trainer van Avanti, Edwin Visser, gaf aan zeer blij te zijn met de overwinning. Het was geen gemakkelijke wedstrijd geweest, maar deze overwinning is goed voor het zelfvertrouwen van zijn ploeg. Toen de vraag kwam of hij niet in paniek was geraakt toen Avanti na de rust elf minuten lang niet tot scoren kwam, antwoordde Edwin Visser dat hij niet eens wist dat het zo lang had geduurd.

“Ik vertrouw volledig op de schotkracht van mijn ploeg, ik heb voldoende schutters in mijn team dus dat doelpunt komt vanzelf".

De trainer van Futura, Mena Kuhuwael, analyseerde vervolgens de wedstrijd. Hij complimenteerde Edwin Visser met zijn wissels, die volgens hem zeer beslissend waren. "De wissels bij Avanti leidde direct tot doelpunten, waar mijn eigen wissels resulteerden in balverlies". Daarnaast vond hij dat zijn eigen ploeg in de eerste helft Avanti teveel uit de korte kansen had laten scoren, iets waar ze in de veldcompetitie ook al tegenaan gelopen waren. Mena Kuhuwael zei dat de aanvoerder van Avanti erg beslissend was geweest bij de overwinning van Avanti en complimenteerde Dé Post daarmee.

Aanvoerder Cyril van Es van Futura vond dat zijn ploeg op de 11-11 de kans had laten liggen om het verschil te maken. “Als we op dat moment hadden kunnen scoren, dan had het misschien een andere wedstrijd kunnen worden”. Futura won vorige week de eerste thuiswedstrijd van BEP en had graag tegen Avanti ook de punten meegenomen. Maar Cyril zei dat hij Futura bij de return goede kansen toedichtte.

Als laatste kwam de aanvoerder van Avanti aan het woord. Natuurlijk was Dé Post trots op zijn team, maar hij bedankte ook alle vrijwilligers van Avanti die betrokken waren bij de seizoensopening en er een groot feest van hadden gemaakt. Voor Avanti is het volgens Dé ook belangrijk dat de vereniging in de breedte sterker wordt en dat invallers op cruciale momenten het verschil kunnen maken. De blessure van Kitty van der Ende kon in de tweede helft prima worden opgevangen door Marjolein van Breukelen en de invallers Cherrel Tonkes en Stefan Hogervorst waren betrokken bij de beslissende doelpunten in de laatste vijf minuten van de wedstrijd.

Doelpunten: Dé Post (6), David Post (4), Ronald Struijk (3), Colin van der Zanden (2), Marjolein van Breukelen, Kitty van der Ende, Sharon van der Meer en Cherrel Tonkes.