Flinke opkomst bij oprichting comité

Actueel 25 keer gelezen

Pijnacker - Tijdens een openbare discussie- en informatieavond in ’t Prinsesje aan de Meidoornlaan in Pijnacker is gisteravond het Comité voor behoud van station Pijnacker opgericht.

De opkomst was hoog en gemêleerd. Van politici tot beoogde horecaondernemers, maar bovenal veel betrokken dorpsgenoten. De gemeenteraad heeft eind oktober een motie aangenomen waarin het college van BenW wordt gevraagd om in samenspraak met de ontwikkelaar van ‘het stationsterrein’ te onderzoeken of er een financieel haalbaar plan is te ontwikkelen waarbij het station blijft staan en een horecabestemming krijgt.

De motie spreekt uit dat de samenleving ook ‘iets’ moet doen, feitelijk en mogelijk ook financieel. Als het de inwoners van Pijnacker echt wat waard is dat het stationsgebouw behouden blijft, dan moet dat wel ergens uit blijken, aldus de motie.

Dat er enorm veel draagvlak is voor dit plan bleek wel uit de ideeën die gisteravond werden geopperd. Alles wordt momenteel in kaart gebracht door het comité en alle geïnteresseerden worden binnenkort op de hoogte gebracht. In de Telstar van aanstaande woensdag meer over deze misschien wel historische avond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant