Con Amore wordt Cadans

Actueel 277 keer gelezen

Pijnacker - Vrouwenkoor Cadans is de nieuwe naam van het 58-jarig Pijnackers Dameskoor Con Amore. Het bekende en geliefde koor heeft ook een nieuwe dirigent/zanger: jong, professioneel en super-enthousiast. Onder zijn leiding beoefenen wekelijks veertig gemotiveerde zangeressen met nieuw elan de zangkunst en de resultaten mogen er zijn!

Met de gevarieerde muziekkeuze (van Bach tot Beatles wordt wel eens gezegd), de keuze van de dirigent die met grote muzikaliteit en jeugdig enthousiasme leiding geeft aan het koor en de keuze van de nieuwe naam verwacht het gezellige koor ook jongere vrouwen die graag zingen aan te spreken. Nieuwe zangeressen zijn van harte welkom.

Dus, als je van zingen houdt, bel 015-3692779 of 015-3611123 / 0622813627 voor informatie of kijk op www.vrouwenkoorcadans.nl.

Met dirigent David van Lith heeft het koor een ‘lot uit de loterij’. Vanaf zijn negende jaar is David actief bezig met muziek en vooral met zang. Zo heeft hij ruim zeven jaar gesoleerd bij het Haags Matrozenkoor (HMK) als jongenssopraan.en kwam via dit koor op de jong-talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na het behalen van zijn VWO-diploma koos hij ervoor van muziek zijn professie te maken. Hij is bevoegd muziekdocent met als bijvakken koordirectie, arrangeren en componeren.

Momenteel studeert David ‘Zang Klassiek’ (hoofdvak 4e jaars) wederom aan het Haagse Conservatorium. In het verlengde hiervan beschikt hij -zeker gezien zijn jeugdige leeftijd- over een indrukwekkende lijst rollen en muziekstukken die hij heeft gezongen.

Naast Vrouwenkoor Cadans is hij vaste dirigent van nog twee koren en 2e repetitor van het eerder genoemde HMK. Verder wordt hij o.a. projectmatig ingehuurd door Stichting Haags AdHoc en is hij lid van het Bachkoor Holland.

Uniek concert

Op zaterdagavond 11 december geeft Vrouwenkoor Cadans op uitnodiging van en samen met het Pijnackers Mannenkoor een kerstconcert in de Dorpskerk in Pijnacker. Dit mag gerust een uniek Pijnackers muziekgebeuren genoemd worden, want het is jaren geleden dat de beide koren samen in concert waren. En dat de vrouwen van Cadans niets te veel hebben gezegd over hun ‘lot uit de loterij’zal die avond blijken.

Tel hierbij op de eveneens professionele vaste begeleider van het koor, Wim Madderom met de gouden piano/orgel-vingers. Vrouwenkoor Cadans heeft zich opnieuw stevig op de muzikale kaart van Pijnacker geplaatst en het publiek zal mede door de inbreng van het Pijnackers Mannenkoor een hele mooie avond-in-kerststijl beleven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant