Handbalheren behalen ruime overwinning

Sport 77 keer gelezen

Pijnacker - De herenselectie van Oliveo Handbal heeft zaterdag 13 november afstand genomen van de degradatieplaatsen in de Regioklasse. In de ballonhal werd een makkelijke zege behaald in de zaalcompetitie op het bezoekende en nog puntloze Ventura 2 uit Schiedam. De eenzijdige wedstrijd werd gewonnen met 33-17.

De thuisploeg kwam uitstekend uit de startblokken met een voorsprong van 3-0. Hierna probeerden de bezoekers nog aan te haken via 3-2, maar al gauw bleek dat zij niet waren opgewassen tegen het spel van Oliveo. Startend vanuit een 6:0-verdediging gaf het team van coach André de Waal weinig kansen weg tegen Saturnus waarin nauwelijks gevaar kwam vanuit de tweede lijn.

In een later stadium schakelde Oliveo over naar een meer offensieve verdedigingsvorm. In de aanval nam Oliveo niet altijd de beste beslissing; het spel werd te snel naar de cirkel verlegd, terwijl de ruimte vanaf de opbouwrij niet werd benut. Had de ploeg dit beter gedaan, dan was de voorsprong van 17-8 bij rust nog groter geweest. Welp van de week Johna Kempers had deze wedstrijd de eer de mascotte van de heren te zijn op de wisselbank.

Ook in de tweede helft kwam Ventura niet in het stuk voor, maar het had het geluk dat Oliveo niet al te scherp speelde.

Zondag 21 november speelt de handbalselectie om 13.45 uur tegen Hercules 3 in sporthal Boswijk. Meer informatie via: www.oliveohandbal.nl. Meer over de handbalheren in de Telstar van woensdag.