Jaarmarkt SWOP met creatieve workshops

Actueel 35 keer gelezen

Pijnacker - De jaarmarkt van de Stichting Welzijn Ouderen Pijnacker-Nootdorp wordt gehouden op woensdag 17 november in Dienstencentrum De Schakelaar aan de Mr. Dr. v.d. Helmlaan. Tussen 10.00 en 16.00 uur vindt hier levendige en gezellige handel plaats en is het mogelijk om, na aanmelding vooraf, deel te nemen aan twee creatieve workshops.

“De jaarmarkt is op woensdag, op marktdag dus”, vertellen Tanja van der Ark en Josita Woesthuis vrolijk. De sociaal cultureel werkers van de SWOP zijn volop bezig met de voorbereidingen voor dit jaarlijkse festijn in De Schakelaar. De draaiboeken worden er bij gepakt om een voorbeschouwing van het programma te geven.

Niet alleen dit tweetal leeft naar de jaarmarkt toe, dat doen zeker ook de deelnemers en vrijwilligers van de handwerkgroep en creatieve clubs. “In Pijnacker en in Delfgauw zijn zij het hele jaar aan het werk om leuke spulletjes te maken zoals geborduurde gastendoekjes, stola’s, knuffelbeesten en kaarten. Tijdens de jaarmarkt wordt dit verkocht.”

Daarnaast zijn er kramen met bloemen en planten en tweedehands boeken. “Er is een inpaktafel waar het net aangeschafte cadeautje voor een klein bedrag kan worden ingepakt. Er kan gesjoeld worden, het Rad van Avontuur draait geregeld en er zijn verschillende verlotingen. En niet te vergeten de oliebollen om mee te nemen of meteen te nuttigen bij een kopje koffie of thee.”

Opbrengst

Nieuw op de jaarmarkt zijn twee creatieve workshops. Onder leiding van Maria Geluk worden van 10.00 tot 12.00 uur fraaie bloemen gemaakt van filterzakjes. Schilderijen voor in de buitenlucht, bijvoorbeeld tegen de schuur of schutting of op het balkon, worden van 13.30 tot 15.30 uur gemaakt onder leiding van Edith Klapwijk.

De kosten bedragen 7,50 euro per workshop.

Aanmelden kan tot een week voor de jaarmarkt via 015-369 2812, het aantal plaatsen is beperkt. De opbrengst van de jaarmarkt is bestemd voor de SWOP zelf. “Het geld wordt gebruikt om materiaal voor het dienstencentrum of welzijnscentrum aan te schaffen waar de bezoekers weer profijt van zullen hebben.”

> swop.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant