Harmonie Nootdorp bestaat 75 jaar

Actueel 99 keer gelezen

Nootdorp - Harmonie Nootdorp bestaat 75 jaar. Om dit met het publiek te vieren worden er twee jubileumconcerten gegeven in CulturA in Nootdorp met als thema: Holland!

Op 13 november is er een avondvoorstelling die begint om 19.30 uur. Op 14 november volgt er een matinee vanaf 16.00 uur. Beide concerten duren ongeveer negentig minuten. Aan het concert nemen alle geledingen van de Harmonie deel. De slagwerkgroep, onder leiding van slagwerkdocent Ferry Vogelaar, opent het concert. Zij zullen vier zeer afwisselende nummers spelen, waarin meerdere muziekstijlen verwerkt zijn, zoals een wals, een mars en Zuid Amerikaanse dansen. De slagwerkers spelen op een grote verscheidenheid aan slagwerkinstrumenten.

Het opleidingsorkest zal het concert vervolgen. Dit orkest bestaat uit de leerlingen van Harmonie Nootdorp, die gemiddeld ongeveer twee jaar les hebben gevolgd aan de eigen muziekopleiding van de club. Onder leiding van dirigent Klaas van Slageren zullen zij onder andere enkele delen uit Dance Starters ten gehore brengen. Hierna volgt het spectaculaire Fascinating Drums waarbij harmonieorkest, slagwerkgroep en opleidingsorkest samen voor vuurwerk op het podium zullen zorgen.

Het Harmonieorkest sluit het concert af, helemaal in het thema: Holland! Op het programma staat bijvoorbeeld filmmuziek uit ‘Soldaat van Oranje’, een big band uitvoering van ‘Tulpen uit Amsterdam’ en natuurlijke ontbreken ook de Hollandse hits van nu niet. Voor deze bijzondere gelegenheid werkt Harmonie Nootdorp samen met soliste zangeres Kitty Roeffen. Dirigent Klaas van Slageren schreef speciaal voor deze samenwerking een prachtig arrangement van ‘Het dorp’.

Kaarten à €7,50 zijn per e-mail te bestellen bij info@harmonienootdorp.nl of telefonisch bij Kees Sluis: 015 - 3108436.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant