Wethouder: Over drie weken is het klaar

Actueel 32 keer gelezen

Pijnacker - Tijdens een bijeenkomst van het CDA in Delfgauw woensdagavond was het nota bene voormalig verkeerswethouder André Groenewegen die scherpe kritiek uitte op de huidige verkeersoverlast in de kern Pijnacker.

“Het is een zootje. Er wordt op veel te veel plekken tegelijk gewerkt. Op de Klapwijkseweg stond vanmiddag een file vanaf het spoor tot voorbij het tankstation. Overal staat het verkeer vast.”

Verkeerswethouder José van Egmond gaf tekst en uitleg. “Het kon niet anders, om de rotondes nu te verbeteren. We maken ze overzichtelijker en fietsveiliger met subsidie van Haaglanden. Vanwege die subsidie konden we het niet langer uitstellen. Het moest gebeuren voordat we in 2011 aan de gang gaan op de Oostlaan voor de aanleg van de ingang van de parkeergarage onder Winkelcentrum Ackershof.”

De wethouder zei ter geruststelling dat het werk over drie weken klaar is. De rotonde bij de Rijskade is al klaar en ziet er inderdaad heel keurig uit: de plek waar de fietsers rijden is hoger en beter zichtbaar.

De wethouder zei verder dat de Tuindersweg als verbinding tussen de rotonde Oranjelaan/Europalaan en de N470 een jaar later klaar is: eind 2011 dus in plaats van eind 2010. Helaas is deze weg niet klaar voordat de Oostlaan tussen het Raadhuisplein en de Kerkweg open gaat voor de aanleg van ingang van de parkeergarage.

In reactie op het voorstel van de VVD om de blocker op de Nieuwkoopseweg omlaag te houden zo lang de werkzaamheden duren, zei de wethouder dat dit niet zomaar gaat, omdat er afspraken zijn gemaakt met de bewoners: er zou een evaluatie plaatsvinden maar die is er nooit gekomen tot nu toe.

Vanavond komen vragen van de VVD over de verkeersoverlast aan de orde in de gemeenteraad. De VVD zelf huldigde tot nu toe steeds het standpunt dat de blocker weg moet zodra het nieuwe fietspad langs de spoorlijn in Pijnacker-Noord klaar is. De bewoners van de Nieuwkoopseweg vinden dat met dat fietspad niet alle gevaar van de Nieuwkoopseweg weg is.

Overigens is de aanleg van het fietspad langs Pijnacker-Noord… vertraagd. De oorzaak is: niet snel genoeg opschietende nutsbedrijven, tegenvallers bij de vervanging van riolen en vertraging bij de aanleg van de bruggen. (SO)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant