Gemeente: Alleen parkeren in de vakken

Actueel 40 keer gelezen

Pijnacker - Vanaf 1 november mag in het centrum van Pijnacker alleen nog maar in de parkeervakken worden geparkeerd, dat meldt de gemeente vandaag. De gemeente wil hiermee voorkomen dat auto’s worden geparkeerd op plekken waar dat veel hinder veroorzaakt.

"In het Emmapark, Kerkweg en Julianalaan komt het vaak voor dat automobilisten hun auto op straat parkeren, ook op straten waar een inrijverbod voor auto’s geldt", weet een woordvoerder. "In deze straten wordt aan het nieuwe winkelcentrum Ackershof gebouwd en rijdt veel bouwverkeer, dat hinder ondervindt van geparkeerde auto’s."

Parkeerverbodzone

Het hele gebied tussen de Oostlaan en de Stationsstraat wordt daarom toegevoegd aan de parkeerverbodzone die al geldt in het gebied ten zuiden van de Stationsstraat. Dit betekent dat ten zuiden van de Oostlaan alleen nog geparkeerd mag worden in de parkeervakken.

Aan de Stationsstraat en het Emmapark komen extra parkeervakken. Ook in de vergunningzone van het Emmapark mag alleen in de vakken worden geparkeerd. "Het laden en lossen bij winkels mag wel buiten de vakken plaatsvinden, alleen als dit direct gebeurt", aldus de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant