Handbalheren buigen voor Hellas

Sport 62 keer gelezen

Den Haag - De herenselectie van Oliveo Handbal heeft voor de tweede keer op rij een fikse nederlaag moeten slikken in de regionale klasse C. Zondag 17 oktober was Hellas 3 uit Den Haag de boosdoener die de ploeg uit Pijnacker met een nederlaag van 39-28 huiswaarts stuurde.

In de eerste helft zag het er niet naar uit dat Oliveo toch nog met een flink verschil het veld af zou komen. De spelers hadden goed geleerd van de vorige wedstrijd tegen Kwieksport en ze speelden bij tijd en wijle prima handbal. De passieve 5:1-verdediging stond goed, terwijl het aanvallende spel snel en beweeglijk was. Tot aan 6-6 ging de wedstrijd gelijk op. Een treffer van Christian Haket vanuit de linkerhoek was het startsein voor Oliveo om het initiatief in handen te nemen.

Toen Dennis van Bemmelen met een hattrick de 7-11 op het scorebord zette, was er nog geen vuiltje aan de lucht. De jonge Pijnackerse ploeg moest echter veel werk verzetten tegen het geroutineerde Haagse team, waardoor het in de slotminuten toch nog verkeerd liep en Hellas weer langszij kon komen. Hoewel Oliveo nog kansen kreeg, gingen beide ploegen rusten met 13-13.

Oliveo kwam niet goed uit de kleedkamer. ‘Duurde een wedstrijd maar dertig minuten’, zou coach André de Waal na afloop van de sportieve wedstrijd verzuchten. Hij wist al bij voorbaat dat ook de Haagse routiniers op een overwinning gebrand waren na een verloren eerste zaalwedstrijd.

Zondag 24 oktober spelen de handbalheren om 14.10 uur tegen HWC in Vlaardingen. Meer via www.oliveohandbal.nl Meer over de Handbalheren in de Telstar van woensdag.