Handbalheren ongeslagen op het veld

Sport 216 keer gelezen

Pijnacker - Heren 1 van Oliveo Handbal heeft zaterdagavond 9 oktober de zaalcompetitie teleurstellend geopend. Als debutant in de Regionale klasse moest de ploeg van coach André de Waal tegen het Haagse SOS Kwieksport het onderspit delven met 21-31.

Aanvankelijk zag het er allemaal goed uit voor de ploeg uit Pijnacker; het kon de degradant uit de Hoofdklasse goed partij geven. Na een van beide kanten aarzelend begin nam Oliveo na een strafworpstop van Bert Heemskerk het initiatief. Uiteraard nam Dennis van Bemmelen de nodige treffers voor zijn rekening en een snelle tegenaanval zorgde via Kevin de Vrueh voor een stand van 8-5 na een klein kwartier.

Hierna sloop er twijfel in de ploeg. De bezoekers konden, vooral via nummer 10, terugkomen in de wedstrijd. Bij een stand van 9-9 kreeg Oliveo een tijdstraf en in de daaropvolgende fase maakte de ploeg enkele aanvallende, persoonlijke fouten die meteen werden afgestraft. Nadat de ploeg ook nog eens een strafworp miste, ging het mis. Oliveo keek bij rust tegen een achterstand van 11-15 aan.

De aanvang van de tweede helft was dramatisch en veelzeggend. Met alle goede bedoelingen wilden de heren van Oliveo aan de wedstrijd beginnen, maar aanvallend wisten ze geen potten te breken. Hiervoor was het spel te traag en te voorspellend en teveel spelers bleven onder hun niveau. Hoewel de bezoeker wel moeite had de offensievere dekking van Oliveo te bespelen, had Kwieksport geen moeite om tot scoren te komen. Nadat Roel de Jong nog een strafworp miste, was de wedstrijd al na tien minuten gespeeld bij een stand van 11-21. Hierna bleef Oliveo in het spoor van de tegenstander, maar het zag geen kans meer nog wat aan het verschil te doen. Dennis van Bemmelen was de topscorer bij Oliveo met negen treffers.

Ongeslagen het veld af

Zondagmiddag 10 oktober moest Oliveo al weer aantreden voor de laatste wedstrijd van de velcompetitie. In zomerse omstandigheden had de ploeg geen kind aan Atomium 2 uit Rotterdam en al na een paar minuten was het duidelijk dat er nooit sprake zou zijn van een wedstrijd. Bij rust leidde de ploeg al met 17-9 en gedurende de tweede helft kon men zich de nodige frivoliteiten permitteren. Uiteindelijk bleef de teller steken op een 37-24 overwinning. Oliveo is halverwege de veldcompetitie nog ongeslagen. Kevin de Vrueh was met acht treffers de meest effectieve speler. Meer via: www.oliveohandbal.nl