Nipt verlies voor handbaldames

Sport 56 keer gelezen

Pijnacker - Zondag 19 september speelde Wings uit Den Haag tegen Dames 1 van Oliveo Handbal. Nog in het ongewisse over het spel van de tegenstander begon het team van coach Henny van Bemmelen voortvarend aan de wedstrijd.

Na twee gemiste kansen wist Rianne van der Helm de score te openen. Dit werd gelijk beantwoord met twee tegendoelpunten. Na aangeven van Rianne scoorde Shanna Nemethy vanaf de cirkel. Lisette Ruigrok en Sophie de Jong vergrootten de voorsprong. Halverwege kon Wings terugkomen en de stand gelijk maken. Daarna liep Wings met vier punten verder uit.

In deze fase kregen de Oliveodames geen grip op de gevaarlijke schutters van Wings uit de tweede lijn. Door doelpunten van Ingrid Bruinen, Esther Hogervorst, Lisette en Rianne werd de stand 10-10. Vlak voor rust maakte Wings er 10-11 van. De scheidsrechter had blijkbaar een doelpunt gezien dat iedereen gemist had; met een gelijke stand had Oliveo echter geen klagen.

In de rust werd besproken dat felheid en brutaliteit het slagen op succes zouden vergroten en dat met name de twee opbouwers van Wings die een snoeihard schot in huis hadden, zorgvuldig afgedekt dienden te worden. De tweede helft ging in eerste instantie gelijk op. Shanna en Rianne troffen doel, maar Wings hield gelijke tred. Meer over de handbaldames in de Telstar van woensdag