Veelpleger uit de top 500 opgepakt

Regio 45 keer gelezen

Ypenburg ? De politie hield woensdag 28 juli rond 17.10 uur in tram 15 twee mannen aan op verdenking van winkeldiefstal. Even daarvoor zouden de mannen goederen hebben weggenomen uit een supermarkt aan de Oude Kustlijn in Ypenburg.

Agenten hielden de tram stil bij de halte Plesmanlaan en troffen de twee verdachten aan. Een van hen, een 23-jarige man uit Den Haag, bleek een veelpleger uit de top 500 te zijn. Samen met de andere verdachte, een 21-jarige huisgenoot van de veelpleger, werd hij naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Het tweetal wordt vrijdag 30 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven. Uit onderzoek blijkt dat 20 procent van de criminelen verantwoordelijk is voor 80 procent van de criminaliteit. Een betrekkelijk kleine groep notoire criminelen is dus verantwoordelijk voor een groot deel van de criminaliteit en om die reden richt Politie Haaglanden zich nadrukkelijk op deze groep. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten.

Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid. Tijdens deze twee jaar durende maatregel krijgen veelplegers zorg aangeboden, bijvoorbeeld op het gebied van drugsproblematiek. Het is uiteindelijk aan de rechter om de isd-maatregel op te leggen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant