Vele kleine tuinen maken ??n grote!

Actueel 85 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De KNNV afdeling Delfland, roept alle tuinbezitters op om mee te doen aan de actie 'Mijn tuinparadijs'. Breng je eigen stads- of dorpstuin tot leven!

Geniet van vogels, zoogdieren, amfibie?n, vlinders, libellen en andere insecten. "Tuinen worden steeds belangrijker voor de Nederlandse natuur; in het buitengebied is de laatste tientallen jaren een grote verschraling opgetreden", weet Geert van Poelgeest, voorzitter van de afdeling in Delfland.

"Vele kleine tuinen maken ??n grote. Of je nou een grote of kleine tuin hebt, wel of geen groene vingers, iedereen is in staat om van zijn tuin een paradijs te maken waar vogels, vlinders, bijen en andere dieren graag verblijven. En het leuke is ook nog dat je daarmee je eigen steentje bijdraagt aan het behoud van verschillende soorten die het in ons drukbebouwde land steeds moeilijker krijgen", aldus Geert.

Voor de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland staat 2010 in het teken van de natuurrijke tuin. Hiervoor worden tentoonstellingen, cursussen en excursies georganiseerd.

Via een Tuinkaart kan een ieder ook deelnemen aan deze activiteiten. Vraag deze kaart aan via : afdelingDelfland@knnv.nl of (015) 261 00 48.

De KNNV wil graag waarnemingen hebben uit de plaatsen: Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag). De kaarten zijn ook op te halen in de bibliotheken van deze plaatsen.

> mijntuinparadijs.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant