IJsmeestertunnel geopend

Actueel 76 keer gelezen

Delfgauw - Fietsers en voetgangers kunnen vanaf nu gebruik maken van de 226 meter lange tunnel die onder de A13 loopt. De IJsmeestertunnel verbindt Delft met de VINEX-locaties Emerald en Delfgauw. De IJsmeestertunnel is een belangrijke schakel in de verbinding van fietspaden rond de N 470 en N 471. (Brom-) fietsers kunnen nu sneller en comfortabeler fietsen tussen de steden Delft, Zoetermeer en Rotterdam.

Kinderen uit groep 7 van Basisschool De Triangel uit Emerald hebben vandaag samen met Asje van Dijk (gedeputeerde bij de provincie Zuid-Holland), Peter Smit (regiobestuurder bij Stadsgewest Haaglanden), Jos? van Egmond (wethouder Verkeer gemeente Pijnacker-Nootdorp) en Mil?ne Junius (wethouder Verkeer gemeente Delft) de tunnel geopend in aanwezigheid van talloze buurtbewoners.

De nieuwe tunnel scheelt een stuk omrijden voor fietsers uit Pijnacker ? Nootdorp en Delft. De dichtstbijzijnde onderdoorgang lag voorheen bij de Delfgauwseweg, zo?n kilometer verderop. Omdat een deel van de tunnel onder de rijbanen van de A13 ligt is er goede verlichting aangebracht. Daarbij heeft de tunnel schuine wanden en lichte tegels. Dit geeft een gevoel van ruimtelijkheid en veiligheid. De tunnel sluit aan op de fietspaden aan de zuidzijde van de ijsvereniging 'Voorwaarts' in Delfgauw en aan de zuidzijde van het voormalige TNO terrein in Delft.

Winst voor de regio

De tunnel is ??n van de aanpassingen om de bereikbaarheid in de regio Haaglanden te verbeteren. Voor mensen die nu nog dagelijks in hun auto stappen, moet de fiets een sneller alternatief zijn. Het Stadsgewest Haaglanden, de Provincie Zuid-Holland, de gemeentes Pijnacker-Nootdorp en Delft investeerden gezamenlijk ? 9 miljoen euro in deze nieuwe fietstunnel. Omdat de tunnel onder de drukke verkeersader A13 ligt, was Rijkswaterstaat nauw betrokken bij de aanleg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant