Ben de Vries verlaat gemeenteraad

Actueel 247 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Ben de Vries heeft donderdag 24 juni aan het eind van de gemeenteraad meegedeeld dat hij met onmiddellijke ingang de gemeenteraad verlaat. Hij legde de volgende verklaring af.

?In januari 2008 werd ik door Peter van Haagen benaderd met de vraag of ik medio 2008 wethouder Piet van Adrichem wilde opvolgen. Na beraad heb ik hier positief op gereageerd. Met als voorwaarde dat ik ook na de verkiezingen van 2010 wethouder voor de VVD zal zijn. Aldus is dit met Erik Kruiderink (raadslid VVD 2006-2010 red) besloten.Uiteraard heb ik nooit kunnen vermoeden dat mijn wethouderschap slechts zes maanden zou duren.

Na 3 maart 2010 is gebleken dat veel inwoners niet vergeten waren onder welke omstandigheden ik door de toenmalige gemeenteraad was ontslagen. Met als resultaat 716 voorkeurstemmen. U begrijpt dat ik dit als een stimulans heb ervaren om mijn best te doen terug te keren als wethouder in deze gemeente.

Het feit dat de informateur heeft aanbevolen geen wethouders uit de vorige perioden te benoemen, heb ik opgevat als een voorspel voor een nieuwe soap.

In de aanloop van 3 maart heb ik nooit ontkend dat ik wethouder wilde worden en een volle periode als bestuurder wilde doormaken. Helaas voor mij, heeft de VVD-fractie bijna unaniem besloten een andere kandidaat te kiezen. (Peter van Haagen red.)

Voor overige functies binnen de fractie was en ben ik niet beschikbaar. Daarom kan ik, in het belang van de bestuurbaarheid van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, maar ??n conclusie trekken en dat is: dat ik mijn raadszetel aan de VVD-fractie ter beschikking zal stellen.

Aldus de verklaring van Ben de Vries, die wordt opgevolgd door Vivian Noordzij. Zij zal in de volgende vergadering van de gemeenteraad worden beedigd. De VVD-fractie kwam meteen na de mededeling met het volgende persbericht:

"De VVD-fractie Pijnacker-Nootdorp heeft met spijt kennisgenomen van de beslissing van ons raadslid Ben de Vries om zich terug te trekken als raadslid voor de VVD Pijnacker-Nootdorp. Ben de Vries heeft sinds de verkiezingen afgelopen maart als raadslid binnen onze fractie een zeer constructieve bijdrage geleverd. Ben de Vries kan bogen op een lange ervaring in de politiek, eerst binnen de gemeenteraad van Nootdorp en later als wethouder. Zijn inzet voor de belangen van onze gemeente was altijd groot en hij beschikte over een scherpe politieke antenne. Wij zullen zijn inzet, bijdrages ?n antenne missen. Alhoewel wij zijn besluit betreuren, respecteren wij zijn beslissing."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant