Overlast werkzaamheden Westlaan valt mee

Actueel 77 keer gelezen

Pijnacker - Aannemer Dura Vermeer werkt de komende maanden aan het fietspad langs de Westlaan ?n de rotonde bij de Rijskade. Er wordt onder andere een rode asfaltlaag aangebracht op het fietspad. Dat is noodzakelijk omdat de huidige stoeptegels niet meer voldoen.

?Naar verwachting duren de werkzaamheden tot 10 september?, was er afgelopen week te lezen in de gemeenteberichtjes. ?Maar voor de bouwvak moet het grootste gedeelte al zijn afgerond hoor?, nuanceert een communicatiemedewerker van de gemeente Pijnacker-Nootdorp haar eigen berichtgeving een week later.

Met name op Telstar Online ontstond onder bezoekers wat onvrede over de verwachte verkeerschaos, maar ook het feit dat er in het voortraject niets is gemeld door de gemeente. ?Ik woon in de buurt, maar heb niets gehoord?, schreef ene Esther op ons internetforum. De gemeente laat weten dat de werkzaamheden inderdaad iets eerder zijn begonnen, maar afgelopen woensdag alle omwonenden alsnog netjes een brief hebben ontvangen. ?Overigens is er met de directie van Intratuin enige tijd geleden wel overleg gevoerd over eventuele overlast?, benadrukt de gemeente. Bezoekers van het tuincentrum maken immers voor een groot deel gebruik van de ingang bij de Rijskade, ??n van de locaties waar geasfalteerd wordt en tevens het fietspad wordt verbreed.

Ook de ?aanzienlijke verkeershinder? waarover de gemeente eerder berichtte, valt volgens de woordvoerster wel mee. ?Linksom of rechtsom. Fietsers kunnen te allen tijde over de Westlaan. Voor het autoverkeer is er naar verwachting geen omleiding nodig. Sowieso wordt er tijdens de spits op de rijbaan niet gewerkt. Dat hebben we zo afgesproken.?

Reconstructie van de rotonde Rijskade

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant