Handhavingsactie op station van Delft

Regio 25 keer gelezen

Delft - In en rondom het station van Delft is op vrijdag 28 mei een handhavingsactie gehouden. Deze actie verliep rustig.

De trend van minder zwartrijden zet door. Bij de vorige actie werd bijna een op de tien mensen bekeurd voor zwartrijden. Nu werd bij 83 van de 2319 gecontroleerde personen geconstateerd dat zij zwartreden, dat is een percentage van nog geen vier procent.

In het totaal werden er 97 bekeuringen uitgeschreven. Het merendeel voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs. Tijdens de actie werden ook 20 aanhoudingen verricht, voornamelijk voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. E?n aanhouding had te maken met openbare dronkenschap. Bij de arrestatie verzette deze persoon zich dusdanig dat hij een agent sloeg. De agent heeft aangifte van mishandeling gedaan. De verdachte, een 32-jarige Delftenaar, wordt in de loop van maandag voorgeleid aan de Officier van Justitie.

De handhavingsacties, tot nu toe zeven in drie jaar tijd, en het cameratoezicht vanuit de Ge?ntegreerde Monitor Centrale van Politie Haaglanden, dragen bij aan het verhogen van de veiligheid ?n het veiligheidsgevoel van gebruikers van het station en het openbaar vervoer. Tijdens de handhavingsacties werken politie, gemeente Delft, NS, HTM, Prorail, Veolia, Korps Landelijke Politiediensten en de Ge?ntegreerde Monitor Centrale van Politie Haaglanden samen. Burgemeester Bas Verkerk: ?De verschillende partijen werken inmiddels als een goed geoliede machine samen. De veiligheid in en rondom het stationsgebied neemt ook steeds meer toe. Een prima resultaat van hard werken.?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant