Verdachte ontucht manege op vrije voeten

Actueel 59 keer gelezen

Nootdorp - Een 31-jarige oud-politieambtenaar van het korps Rotterdam-Rijmond, die wordt verdacht van ontucht met vijf meisjes op een manege in Nootdorp, is voorlopig op vrije voeten. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

De rechter heeft gisteren de voorlopige hechtenis opgeschort. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de man zijn uniform droeg om de minderjarige meisjes te imponeren en hen zijn politielegitimatiebewijs toonde. Hij vergreep zich volgens het OM tussen mei 2008 en juni 2009 aan de meisjes. De man was een administratief medewerker met een tijdelijk contract en zat in zijn proeftijd.

De politieambtenaar zou zijn slachtoffertjes tot 'vergaande seksuele handelingen hebben gedwongen' op een manege in Nootdorp, waar hij vrijwilliger was. In afwachting van de inhoudelijke behandeling van de zaak mag hij geen contact opnemen met de meisjes en moet hij uit de buurt blijven van de manege. De verdachte zat ruim tien maanden vast in de gevangenis.

Rechtspsycholoog

De verklaringen van enkele meisjes zijn onderzocht door rechtspsycholoog Wagenaar. Hij plaats kritische kanttekeningen bij de betrouwbaarheid van de verklaringen, zo meldt de krant. De Nootdorper heeft toegegeven dat hij een seksuele relatie heeft gehad met een 16-jarig meisje, maar dit was volgens hem geheel vrijwillig.

Vorig jaar werd Pijnacker-Nootdorp ook al opgeschrikt door een grote ontuchtzaak. Tien mannen stonden onlangs voor de Haagse Rechtbank voor loverboypraktijken en gedwongen groepsseks in kelderboxen in Pijnacker Noord. Een uitspraak in deze zaak wordt binnenkort verwacht.

'Politieambtenaar verdacht van ontucht'

TV West bezoekt manege Nootdorp

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant