Ook paarse coalitie van de baan

Actueel 48 keer gelezen

BREAKING Pijnacker-Nootdorp - Terwijl bijna alle buurgemeenten inmiddels zekerheid hebben over een nieuwe coalitie, staan in Pijnacker-Nootdorp het nodige oud zeer en tegenstellingen een bestuurbare gemeente in de weg.

Zojuist heeft GroenLinks in een gezamenlijk persbericht met de PvdA, aangegeven niet verder te onderhandelen met VVD en D66 om zo een paarse coalitie in Pijnacker-Nootdorp te formeren. Vorige week trok het CDA zich al terug uit de coalitieonderhandelingen met VVD en D66, de coalitie die volgens het onderzoek van informateur Charlie Aptroot het meeste recht doet aan de verkiezingsuitslag.

“GroenLinks staat programmatisch ver van VVD af. Bovendien heeft de VVD tijdens de verkiezingscampagne aangegeven zowel PvdA als GroenLinks uit te sluiten van deelname aan een college waar VVD deel van uit zou maken”, zegt Francine van der Jagt van GroenLinks.

De PvdA heeft overigens begripvol gereageerd op de beslissing van GroenLinks. “Hoewel de PvdA het betreurt dat ook deze mogelijkheid tot een coalitie niet verder onderzocht zal worden, respecteert zij de keuze van GroenLinks”, zo is te lezen in het persbericht.

Paarse coalitie in Pijnacker-Nootdorp?

VVD en D66 verder na uitstappen CDA

Peter van Haagen: Totale verbijstering!

CDA: Geen coalitie met de VVD mogelijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant